Tv-folk i DR Videnskab nedlægger arbejdet

I protest over DR-ledelsens planer om at lukke tv-delen i DR Videnskab har redaktionens tv-folk valgt at gå hjem.
Louise Reseke, Julie Fogde
Flere medarbejdere i DR Videnskab har nedlagt arbejdet. Det skriver Journalisten.dk.

I går blev det kendt, at DR's vidensredaktion er en af de redaktioner, der skifter adresse i forbindelse med DR's udflytningsplan.

DR Videnskab skal fremover være en del af et nyt center for videnskab og undervisning i Aalborg. I samme forbindelse lukkes tv-delen ifølge medarbejderne.

"Vi synes, det er meget alvorligt, at DR nedlægger en kerneydelse for public service, som formidling af videnskab på tv er. Derfor håber vi, at den opmærksomhed, vi kan skabe med en arbejdsnedlæggelse, kan være med til at få mediedirektøren og kulturdirektøren til at revurdere deres beslutning," siger videnskabsredaktør Martin Sundstrøm til Journalisten.

Reaktionerne var i går skarpe fra de redaktionelle medarbejdere på de redaktioner, der berøres af udflytningen. DR Sporten, DR Nyheder og DR Videnskab kritiserede i udtalelser DR's ledelse for manøvren, der anses for at være mere symbol- end public service-politik.

Tv-stillinger nedlægges 

Videnskabsredaktøren Martin Sundstrøm oplyser til MediaWatch, at stillingerne i tv-afdelingen nedlægges fra næste år, og det betragter medarbejderne som en opsigelse. Derfor har de valgt at gå hjem.

"Vi fik at vide i en mail, at alle de facto er opsagt pr. 1. januar 2017. De nedlægger fuldstændig tv-afdelingen. Så kan det være, at de forsøger at finde plads til medarbejderne andre steder, som man plejer i DR. Men der vil ikke længere være en fagredaktion," siger han med henvisning til en mail fra DR Danmarks direktør, Anne-Marie Dohm, har sendt til medarbejderne, og som MediaWatch har set. Her fremgår det, at tv-stillingerne nedlægges fra næste år.

"Det rammer alle, som laver videnskabs-tv. Vi er cirka fem fuldtidsansatte og 10-12 tilknyttede medarbejdere på forskellige kontrakter," siger Martin Sundstrøm.

Forhandlinger hele næste uge

Fællestillidsmand i DR Anne Serlev beklager arbejdsnedlæggelsen blandt tv-medarbejderne, men peger samtidig på, at det er en "hæslig" situation lige nu for de ansatte, hvis job berøres.

"Selvfølgelig er det ærgerligt, at de har nedlagt arbejdet, men jeg kan da godt forstå, at de er frustrerede," siger fællestillidsmand Anne Serlev.

Hun forklarer, at det over den kommende tid vil blive fastlagt, hvad der sker med de ansatte, hvis job nedlægges, som det er tilfældet med tv-stillingerne på DR Videnskab, og ikke flyttes til Aarhus eller Aalborg.

"Hele næste uge kommer vi til at sidde med ledelse og tillidsfolk og forhandle, hvad der skal ske. Der vil vi gøre, hvad vi kan for, at der ikke er nogen, der bliver fyret, men kan blive flyttet et andet sted hen i huset," siger Anne Serlev.

Opdateret kl. 15.19 med kommentar fra videnskabsredaktør Martin Sundstrøm.
Opdateret kl. 15.47 med kommentar fra fællestillidsmand Anne Serlev

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også