MediaWatch

Flere DR-redaktioner kritiserer udflytning

Foruden DR Sporten melder to andre redaktioner sig nu i det kritiske kor mod den statslige mediekæmpes udflytningsplan.

Foto: /ritzau/Finn Frandsen

Den interne kritik af DR's udflytning af en lang række arbejdspladser til Jylland fortsætter.

Som MediaWatch har kunnet fortælle er redaktionen på DR Sporten stærkt utilfredse med, at den fra 2018 skal have til huse i Aarhus, og nu følger DR Nyheder og DR Videnskab trop.

I en fælles udtalelse til Journalisten lyder det bl.a. fra Videnskabsredaktionen, hvor medarbejdere fremover skal til Aalborg, at man tvivler på ledelsens argument om "den store faglighed, der ligger inden for tech-, miljø- og videnskab i Aalborg."

"Aalborg rummer mange dygtige forskere, men vi kan ikke komme udenom, at København er centrum for forskning og tech i Danmark. Derfor vil de Aalborg-ansatte videnskabsjournalister komme i den besynderlige situation,  at interviews med forskere på Aalborg Universitet skal optages i København SV," skriver medarbejderne, som frygter, at den samlede videnskabsdækning vil blive ringere af udflytningen.

Hos DR Nyheder er tonen hos medarbejderne endnu mere skarp:

”Den useriøse og rå facon som dette sker på, forarger og ryster medarbejderne i DR Nyheder. Magen til symbolpolitisk handling, smurt ind i managementfraser skal man ikke lede længe efter, men kan blot se tilbage på hvordan DR tidligere har demonstreret ligegyldighed over for deres medarbejdere og de faglige organisationer, som ikke på noget tidspunkt er blevet taget på råd,” lyder det udtalelsen, som også er gengivet hos Journalisten.

Over for MediaWatch har nyhedsdirektør Ulrik Haagerup afvist, at der er tale om en "egnsudviklingsplan":

"Det er en redaktionel styrkelse af områder, hvor vi mener, at det er vigtigt, vi er placeret andre steder end i DR Byen. Det er vores egen beslutning, og det er et initiativ, der kommer på baggrund af en udfordring, vi har, og en ambition om at være tættere på alle danskere.”

"Det her er ikke en egnsudviklingsplan"

DR Sporten: Flytning er symbolpolitik

DR-tillidsmand: Der er andre muligheder end fyring

DR-top: Flytning skal gøre DR mere landsdækkende

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs