MediaWatch

Jyllands-Posten mister sportsredaktør til Discovery

Discovery Networks henter sportsredaktør fra Jyllands-Posten. Han bliver del af en ny duo, der skal stå i spidsen for tv-stationens sportsproduktion.

Foto: PR/Discovery Networks

Discovery Networks sat det nye hold, der skal lede tv-stationens sportsproduktion fremover. I februar forlod tidligere sportschef Jes Holm Andersen stationen, og nu er afløsningen fundet.

Sammen med nyudnævnt sportsdirektør Anders Bay skal Jyllands-Postens sportsredaktør Christian Thye-Petersen lede sportsproduktionen som ledende redaktionschef.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Anders Bay og Christian Thye-Petersen skal i parløb sætte kursen for Discovery Networks Danmarks sportsproduktioner på Kanal 5, 6’eren, Canal 9 og Eurosport. Herunder fodboldslandsholdets kampe, Superligaen, Premier League og La Liga til dækningen af andre idrætsgrene på Eurosport samt fra 2018 også OL.

”Vores portefølje af rettigheder er nu så stærk, at vi er klar til at løfte dækningen af dansk og international fodbold til et nyt niveau, ligesom Eurosport-kanalerne løbende får tilført yderligere muskler. Christians drive og journalistiske skarphed kommer til at gøre en forskel for os de kommende år. Vi skal sætte dagsordenen, og vi skal være det sted, hvor de dygtigste og mest ærgerrige journalister ønsker at arbejde. Dels for at slå igennem, dels for at komme med på et hold, hvor vi i hverdagen har det sjovt sammen,” siger Anders Bay, sportsdirektør i Discovery Networks Danmark.

Anders Bay kom til Discovery Networks sidste år fra en stilling som kommunikationsdirektør i Brøndby IF. Han blev i februar konstitueret som sportsdirektør i forbindelse med, at Discoverys tidligere sportschef Jes Holm Andersen stoppede, og er nu udnævnt til sportsdirektør permanent.

Christian Thye-Petersen har igennem mange år tegnet sportsdækningen på Jyllands-Posten som sportsredaktør og kommentator.

Som ledende redaktionschef får han ansvaret for den daglige ledelse af de redaktionelle opgaver på sporten med særlig fokus på Discoverys fodboldrettigheder, skriver selskabet.

”Discovery er den nye, stærke aktør på tv- og mediemarkedet herhjemme. Virksomheden har konsekvent bakket sine ambitioner op med at erhverve flotte rettigheder. Jeg er sikker på, at jeg – sammen med mine nye kolleger – kan bidrage til at styrke indholdet yderligere med skarp, underholdende og fascinerende sportsjournalistik. Men jeg møder også første dag med ydmyghed i forhold til at lære tv-mediet at kende. Først og fremmest handler det om, at vi får skabt en kultur, hvor vi hele tiden er fokuseret på at skabe det indhold, seerne taler om,” siger Christian Thye-Petersen i meddelelsen.

Christian Thye-Petersen tiltræder hos Discovery den 1. august 2016

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs