MediaWatch

TV 2-journalist droppet som nævning i terrorsag

En journalist fra TV 2 blev sendt hjem som nævning fra Københavns Byret, efter vedkommende blev erklæret inhabil som lægdommer i den terrorsag, der begyndte i torsdags.

Terror østerbro
Foto: Jens Dresling

Det er hænger ikke sammen at være nævning i en retssag, som man tidligere har dækket som journalist. Det slog retsformand Marianne Madsen fast, da hun i forbindelse med terrorsagen, der begyndte torsdag i Københavns Byret, sendte en journalist fra TV 2 hjem som nævning i sagen.

I følge DR Nyheder har den pågældende journalist tidligere dækket terrorsagen, der ramte København februar sidste år, og det gjorde vedkommende inhabil som lægdommer i retssagen mod fire unge mænd, lød forklaringen til hjemsendelsen.

Forsvarsadvokat Mette Grith Stage, der repræsenterer den 20-årige LE, udtrykker overfor DR tilfredshed med, at journalisten blev sendt hjem.

"Jeg synes, det var en god ide. Det havde været uhensigtsmæssigt, hvis han skulle sidde der," siger hun.

Forsiden lige nu

Egmont-boss har pengetanken klar til flere opkøb

Bladmarkedet er under pres, og det rammer Egmont, som for andet år i træk må se omsætningen dale. Egmonts topchef glæder sig dog over, at opkøbte virksomheder vokser. Han erklærer sig på ny klar til flere opkøb og har fortsat danske TV 2 i kikkerten.

PR-branchen ramt af omsætningsfald i 2017

40 PR-bureauer måtte samlet se omsætningen falde i 2017, mens toplinjevæksten blev beskeden i 2016. Udviklingen skal dog ses over længere tid, mener Public Relations Branchen, som fremhæver, at i det lys er tendensen positiv.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere