MediaWatch

Regeringen forholder sig til risiko for TV 2-konkurs

I et notat fra februar præsenterer regeringen det som et muligt scenarie, at de verserende sager i EU om statsstøtte kan hive tæppet væk under TV 2.

Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto/Arkiv

En sag om statsstøtte, der verserer i EU-systemet, kan koste TV 2 milliarder af kroner, og i et notat forholder regeringen sig til risikoen for, at sagen kan ende i en konkurs for det statsejede tv-selskab. Det skriver Altinget.

Af notatet fremgår det, at regeringen vil støtte TV 2 i tykt og tyndt, efter at sagen blev anket i januar.

"Regeringen har en betydelig interesse i at undgå en situation, hvor TV 2 risikerer at gå konkurs som følge af et ulovlighedsrentekrav. Ved at deltage i appelsagerne vil regeringen kunne supplere og underbygge TV 2’s synspunkter om, at den statslige finansiering af TV 2 ikke er statsstøtte, og at TV 2 allerede derfor ikkeskal betale ulovlighedsrenter til staten," står der i notatet, som er dateret 11. februar.

Kan trække ud i årevis

Sagen er en kompliceret størrelse. I grove træk handler den om, hvorvidt TV 2 i perioden 1995-2002 var statsstøtte, og om støtten i så fald var forenlig med EU's regler.

Seneste afgørelse i EU-systemet lød, at der var tale om statsstøtte med undtagelse af et reklamebeløb i periode 1995-1996. Til gengæld er der ikke tale om ulovlig statsstøtte, lød dommen.

Afgørelsen blev i januar anket af både TV 2 og MTG, der står på den anden side i sagen, og hvis påstand er, at statsstøtten var uforenlig. Det vil i så fald betyde, at TV 2 skal betale penge tilbage. Ankerne betyder, at sagen kan trække ud mange år endnu.

EU-sagen trækker tråde til en sag ved Østre Landsret, hvor MTG kræver, at TV 2 skal betale såkaldte ulovlighedsrenter af det beløb, som tv-selskabet har modtaget. Ifølge Frands Mortensen, professor på Aarhus Universitet, kan sagen alt i alt løbe op i 8 mia. kr. for TV 2.

Mere fra MediaWatch

Egmont: Medieaftalen fastholder uens medievilkår

Den nye medieaftale har en række gode elementer bl.a. med regulering af techgiganter. Men det er ærgerligt, at medieforliget ikke indeholder ligestilling af digitale medier, lyder det fra Nordisk Film.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs