MediaWatch

DR bliver vært for international nyhedskonference

DR åbner dørene op, når konferencen News Xchange 2016 kommer til Danmark i slutningen af året.

En stribe internationale og udenlandske nyhedsmedier sætter kurs mod København og DR-Byen, når konferencen News Xchange 2016 afholdes i slutningen af året.

DR er sammen med den europæiske public service-organisation EBU vært for konferencen, der sætter fokus på nyheder og medieudvikling.

”Konferencen vil fokusere på, hvordan seriøse medier kan genindtage rollen som autoriteter i samfund, hvor der ikke er nogle tilbage, og hvor konkurrencen om mennesker 24 timer i døgnet er hårdere end nogensinde," siger DR's nyhedsdirektør Ulrik Haagerup i en pressemeddelelse.

"Nyhedsmedierne har fået fantastiske muligheder på grund af den digitale revolution, men samtidig er forretningsmodeller og journalisternes rolle i samfundet under stærkt pres. I DR håber vi, at vi - sammen med resten af verdens nyhedsmedier, kan inspirere hinanden til nye bud på moderne journalistik til gavn for den enkelte og for demokratiet i hele verden,” siger han.

News Xchance afholdes den 30. november og 1. december.

Konferencen er den 16. af slagsen og samler i år nyhedsmedier på tværs af platforme, ikke kun radio og tv, og både offentlige og private mediehuse kan deltage.

Sidste års konference blev holdt i Berlin af den tyske public service-station ZDF og havde deltagere fra radio- og tv-stationer fra mere end 60 lande, skriver DR.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs