MediaWatch

DR bliver vært for international nyhedskonference

DR åbner dørene op, når konferencen News Xchange 2016 kommer til Danmark i slutningen af året.

En stribe internationale og udenlandske nyhedsmedier sætter kurs mod København og DR-Byen, når konferencen News Xchange 2016 afholdes i slutningen af året.

DR er sammen med den europæiske public service-organisation EBU vært for konferencen, der sætter fokus på nyheder og medieudvikling.

”Konferencen vil fokusere på, hvordan seriøse medier kan genindtage rollen som autoriteter i samfund, hvor der ikke er nogle tilbage, og hvor konkurrencen om mennesker 24 timer i døgnet er hårdere end nogensinde," siger DR's nyhedsdirektør Ulrik Haagerup i en pressemeddelelse.

"Nyhedsmedierne har fået fantastiske muligheder på grund af den digitale revolution, men samtidig er forretningsmodeller og journalisternes rolle i samfundet under stærkt pres. I DR håber vi, at vi - sammen med resten af verdens nyhedsmedier, kan inspirere hinanden til nye bud på moderne journalistik til gavn for den enkelte og for demokratiet i hele verden,” siger han.

News Xchance afholdes den 30. november og 1. december.

Konferencen er den 16. af slagsen og samler i år nyhedsmedier på tværs af platforme, ikke kun radio og tv, og både offentlige og private mediehuse kan deltage.

Sidste års konference blev holdt i Berlin af den tyske public service-station ZDF og havde deltagere fra radio- og tv-stationer fra mere end 60 lande, skriver DR.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Både Berlingske Media og TV 2 fik nye bestyrelsesformænd i sværvægtsklassen, Egmont-koncernen præsenterede regnskab og TV3-ejer splitter selskabet i to efter afblæst fusion med TDC.

MTG vil stå i frontlinjen i nordisk konsolidering

Den svenske koncern splitter selskabet op i to, men det har ikke dæmpet lysten til at indgå i konsolideringer, siger topchefen for den nordiske tv-forretning. Han forudser, at et nyt tele-medie-landskab vil udvikle sig i Norden de kommende år – og det skal ske med MTG i forreste linje.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere