MediaWatch

DR bliver vært for international nyhedskonference

DR åbner dørene op, når konferencen News Xchange 2016 kommer til Danmark i slutningen af året.

En stribe internationale og udenlandske nyhedsmedier sætter kurs mod København og DR-Byen, når konferencen News Xchange 2016 afholdes i slutningen af året.

DR er sammen med den europæiske public service-organisation EBU vært for konferencen, der sætter fokus på nyheder og medieudvikling.

”Konferencen vil fokusere på, hvordan seriøse medier kan genindtage rollen som autoriteter i samfund, hvor der ikke er nogle tilbage, og hvor konkurrencen om mennesker 24 timer i døgnet er hårdere end nogensinde," siger DR's nyhedsdirektør Ulrik Haagerup i en pressemeddelelse.

"Nyhedsmedierne har fået fantastiske muligheder på grund af den digitale revolution, men samtidig er forretningsmodeller og journalisternes rolle i samfundet under stærkt pres. I DR håber vi, at vi - sammen med resten af verdens nyhedsmedier, kan inspirere hinanden til nye bud på moderne journalistik til gavn for den enkelte og for demokratiet i hele verden,” siger han.

News Xchance afholdes den 30. november og 1. december.

Konferencen er den 16. af slagsen og samler i år nyhedsmedier på tværs af platforme, ikke kun radio og tv, og både offentlige og private mediehuse kan deltage.

Sidste års konference blev holdt i Berlin af den tyske public service-station ZDF og havde deltagere fra radio- og tv-stationer fra mere end 60 lande, skriver DR.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs