MediaWatch

Alternativet: Fokuser på indholdet i debat om TV 2

Alternativets kulturordfører mener, at det bliver svært at sælge TV 2 med de verserende EU-sagen in mente og opfordrer i stedet til at fokusere på, hvordan det bedste indhold sikres

Rasmus Nordqvist, kulturordfører for Alternativet. | Foto: Mads Nissen/Polfoto/Arkiv

Der er fornyet debat om et eventuelt salg af det statsejede TV 2. Alternativet hører ikke til dem, der mener, at et salg af tv-selskabet er oplagt, skriver partiets kulturordfører, Rasmus Nordqvist, i et debatindlæg på altinget.dk.

Han mener, at de verserende sager i EU-systemet om statsstøtte betyder, at det er "højst usandsynligt", at interesserede købere skulle bide på krogen. Hvis TV 2 ender som taber af sagerne, kan det koste milliarder af kroner for selskabet.

Rasmus Nordqvist opfordrer i stedet til at fokusere på, hvordan det bedste indhold sikres på TV 2.

"Kanalen bør have den ejerform, der bedst muligt sikrer en stærk og bred indholdsflade. Og der er ikke noget, der tyder på, at et salg ville være en garant for et fortsat højt niveau på indholdssiden - snarere tværtimod. I sit debatindlæg om konsekvenserne af et eventuelt salg af TV 2 understreger Frands Mortensen (professor på Aarhus Universitet, red.), at den højeste kvalitet i sendefladerne finder man på de statsejede stationer - både herhjemme og i vores nabolande. Det mener jeg, at vi skal tage pejling efter," skriver Rasmus Nordqvist i sit debatindlæg.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs