MediaWatch

DF vil have historikere til at kontrollere DR-manuskripter

DR skal have tilknyttet historikere, som skal nærlæse og give fagligt modspil til manuskripter med historiske fokus, foreslår DF.

Et hold af historikere skal fremover guide og rådgive DR’s dramaafdeling, når den iscenesætter historiske begivenheder, foreslår DF. Det skriver Jyllands-Posten.

Historie-konsulenterne skal nærlæse og give DR’s manuskriptforfattere feedback, så der i fremtiden undgås politiserende udlægninger af fortiden, som serien ”1864” er blevet beskyldt for.

”Ordentlige kunstnere tager med empati udgangspunkt i en periode og dens præmisser. Man læser ikke noget ind i et projekt for at ramme andre, for så forgriber man sig på historien og på kunsten. Det var tilfældet med især nutidssporet i Bornedals serie. Derfor mener jeg, at der i fremtiden skal tilknyttes historiske konsulenter under manuskriptudarbejdelsen,” siger kulturordfører Alex Ahrendtsen (DF).

Det forslag vil dog i praksis være svært at gennemføre, mener historiker ved Roskilde Universitet Claus Bundgård Christensen, der påpeger, at historikere ofte når frem til vidt forskellige konklusioner ud fra samme empiriske materiale. Derfor vil det være svært at nå frem til enslydende budskaber i rådgivningen til DR’s manuskriptforfattere.

Fiktionschef på TV 2, Katrine Vogelsang, er ligeledes betænkelig ved DF’s forslag, som, hun mener, strider imod armslængdeprincippet.

Forsiden lige nu

Dalende opbakning til tv-pakker er en af TV 2's store udfordringer

Selv om det er første gang i fem år, at TV 2 lever op til sin målsætning om en overskudsgrad på 10 pct., så er TV 2-boss mere end tilfreds med de seneste års resultater. Hun udpeger danskernes svigtende opbakning til tv-pakkerne som en af TV 2's helt store udfordringer.

Fredericia Dagblad får ny chefredaktør

Efter 14 år stopper Marianne Husted som chefredaktør for at blive redaktionel souschef. Hun afløses af jourhavende på avisen, der er en del af Jysk Fynske Medier.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere