MediaWatch

DF vil have historikere til at kontrollere DR-manuskripter

DR skal have tilknyttet historikere, som skal nærlæse og give fagligt modspil til manuskripter med historiske fokus, foreslår DF.

Et hold af historikere skal fremover guide og rådgive DR’s dramaafdeling, når den iscenesætter historiske begivenheder, foreslår DF. Det skriver Jyllands-Posten.

Historie-konsulenterne skal nærlæse og give DR’s manuskriptforfattere feedback, så der i fremtiden undgås politiserende udlægninger af fortiden, som serien ”1864” er blevet beskyldt for.

”Ordentlige kunstnere tager med empati udgangspunkt i en periode og dens præmisser. Man læser ikke noget ind i et projekt for at ramme andre, for så forgriber man sig på historien og på kunsten. Det var tilfældet med især nutidssporet i Bornedals serie. Derfor mener jeg, at der i fremtiden skal tilknyttes historiske konsulenter under manuskriptudarbejdelsen,” siger kulturordfører Alex Ahrendtsen (DF).

Det forslag vil dog i praksis være svært at gennemføre, mener historiker ved Roskilde Universitet Claus Bundgård Christensen, der påpeger, at historikere ofte når frem til vidt forskellige konklusioner ud fra samme empiriske materiale. Derfor vil det være svært at nå frem til enslydende budskaber i rådgivningen til DR’s manuskriptforfattere.

Fiktionschef på TV 2, Katrine Vogelsang, er ligeledes betænkelig ved DF’s forslag, som, hun mener, strider imod armslængdeprincippet.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs