MediaWatch

Politikere kritiserer Gabolds "1864"-udmeldinger

Den tidligere DR-dramachefs erkendelse af, at bl.a. serien "1864" var et politisk projekt, møder kritik fra flere kulturpolitikere.

Ingolf Gabold, tidligere dramachef hos DR

I gårsdagens udgave af Politiken fortalte DR's tidligere dramachef, Ingolf Gabold, at serien "1864" var et politisk projekt, der var møntet på bl.a. Dansk Folkeparti. Det møder kritik fra flere politikere, skriver Politiken.

Blandt de kritiske røster er Socialdemokraternes kulturordfører, Mogens Jensen, der dog gør opmærksom på, at Ingolf Gabold ikke længere er i spidsen for DR's dramaindsats.

"Men principielt er det selvfølgelig uacceptabelt, at en hvilken som helst inden for DR prøver at lade sine egne politiske synspunkter skinne igennem. Det er simpelthen uforeneligt med hele grundlaget for public service, og det er der grund til at kritisere," siger Mogens Jensen til Politiken.

Også kulturminister Bertel Haarder (V) og Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen kritiserer Ingolf Gabolds udmeldinger. Søren Søndergaard, Enhedslistens kulturordfører, har svært ved at se, hvordan fiktion skal undgå at være politisk, men mener, det er en fejl, at Ingolf Gabold ikke har varedeklareret godt nok.

Ingolf Gabold var dramachef i DR fra 1999-2012.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Facebook vil prioritere "troværdige" nyheder

Medlemsundersøgelser skal luge ud i falske nyheder og få lokale medier til at fylde mere i Facebooks feed. Samlet set skal mængden af nyheder dog fortsat reduceres med en femtedel.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere