MediaWatch

NRK får afvist anke af stor bøde

NRK ankede kæmpebøde for at offentliggøre valgprognose før tid. Anken er blevet afvist, så tv-stationen står til at betale tæt på en halv million.

NRK blev sidste år idømt en klækkelig bøde på 600.000 norske kr. (478.000 kr.), fordi tv-stationen havde overtrådt lovgivningen ved at offentliggøre en prognose for valgresultat ved sidste års kommunal- og regionsvalg for tidligt. NRK ankede bødens størrelse, men den appel er nu blevet afvist. Det skriver Nettavisen.

"Vi har overvejet appellen, ligesom reglerne foreskriver, og finder ingen grund til at ændre vores beslutning," siger Medietilsynets direktør for godkendelse og tilsyn, Gudbrand Guthus, til Nettavisen.

NRK var 11 minutter for tidligt på den, da tv-stationen kl. 20.49 fortalte sine seer om Arbeiderpartiets valgresultat på landsplan og i Bergen. Ifølge norsk lovgivning måtte valgprognoserne ikke offentliggøres før kl. 21.

Med bøden på 478.000 kr. svarer det til en minutpris på 43.455 kr. Det beløb mente NRK ikke stod mål med forseelsens alvor og ankede derfor Medietilsynets beslutning.  

Efter stadfæstelsen af sin beslutning har Medietilsynet nu sendt klagen videre til et selvstændigt klageudvalg, som skal træffe en endelig beslutning i sagen.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs