MediaWatch

Medieråd: Mere højredrejet satire på NRK

Der mangler modspil til den venstreorienterede humor på NRK, mener medieråd, der rådgiver den norske public service-kanal.

I torsdags offentliggjorde Norges public service-medie NRK en erklæring på sin hjemmeside, som har vakt en del furore i nabolandet mod nord. Det skriver Berlngske.

Erklæringen fastslog nemlig, at der i fremtiden burde være flere højreorienteret satire-programmer på tv-kanalen.  

”NRK er en af de få aktører i Norge, som har kompetence og ressourcer til at opbygge et satiremiljø med højreorienteret udgangspunkt ud over den nuværende satire, som har et venstreorienteret udgangspunkt,” stod der i erklæringen.

Det har affødt en strøm af kritiske reaktioner, der bl.a. har kaldt erklæringen for mest humoristiske indslag fra NRK siden tv-serien Fleksnes, som kørte over skærmen fra 1972 til 2002.

Det er Kringkastingrådet, som står bag erklæringen. Det er et rådgivende organ, som udtaler sig om de overordnede linjer i NRK’s programvirksomhed. Rådet har dog kun en rådgivende funktion og ingen direkte indflydelse på NRK’s beslutninger. Derfor afviser lederen af Kringkastingrådet, Per Edgar Kokkvold, i Aftenposten, at der er tale om utidig indblanding i NRK’s arbejde fra rådets side.  

Mere fra MediaWatch

Flertal skrider bag forslag om at droppe momsfritagelse

Efter en uvildig advokatundersøgelse har slået bunden ud på regeringens præmis om, at en EU-dom påtvinger indførelse af moms på bl.a. rettighedsvederlag, vil Konservative stemme nej til lovforslaget, som dermed står til at falde.

Le Gammeltoft stopper på Heartbeats

Aller Media bekræfter, at stifter og direktør for det digitale medie og bureau har valgt at opsige sin stilling. Le Gammeltoft har stået i spidsen for selskabet siden 2015.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs