MediaWatch

Medieråd: Mere højredrejet satire på NRK

Der mangler modspil til den venstreorienterede humor på NRK, mener medieråd, der rådgiver den norske public service-kanal.

I torsdags offentliggjorde Norges public service-medie NRK en erklæring på sin hjemmeside, som har vakt en del furore i nabolandet mod nord. Det skriver Berlngske.

Erklæringen fastslog nemlig, at der i fremtiden burde være flere højreorienteret satire-programmer på tv-kanalen.  

”NRK er en af de få aktører i Norge, som har kompetence og ressourcer til at opbygge et satiremiljø med højreorienteret udgangspunkt ud over den nuværende satire, som har et venstreorienteret udgangspunkt,” stod der i erklæringen.

Det har affødt en strøm af kritiske reaktioner, der bl.a. har kaldt erklæringen for mest humoristiske indslag fra NRK siden tv-serien Fleksnes, som kørte over skærmen fra 1972 til 2002.

Det er Kringkastingrådet, som står bag erklæringen. Det er et rådgivende organ, som udtaler sig om de overordnede linjer i NRK’s programvirksomhed. Rådet har dog kun en rådgivende funktion og ingen direkte indflydelse på NRK’s beslutninger. Derfor afviser lederen af Kringkastingrådet, Per Edgar Kokkvold, i Aftenposten, at der er tale om utidig indblanding i NRK’s arbejde fra rådets side.  

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs