TV 2 udpeger Mikkel Hertz som nyhedsdirektør

Opdateret. Mikkel Hertz bliver TV 2's nyhedsdirektør efter Michael Dyrby, men bliver ikke en del af direktionen, erfarer MediaWatch.

Opdateret kl. 11:05 med baggrund om Michael Dyrbys afgang.

Opdateret kl. 11:25 med citat fra adm. direktør Merete Eldrup, TV 2, fra meddelelse. 

Mikkel Hertz bliver i stolen som nyhedsdirektør. Efter tidligere nyhedsdirektør Michael Dyrbys afgang har Mikkel Hertz været konstitueret i rollen, men den bliver nu permanent, erfarer MediaWatch.

Ifølge MediaWatchs oplysninger bliver Mikkel Hertz dog ikke en del af direktionen, sådan som Michael Dyrby var fra 2010, til han stoppede i november.

Medarbejderne på TV 2 er her til formiddag blevet informeret om udpegelsen af Mikkel Hertz.

Affære kostede jobbet

Mikkel Hertz' forgænger på posten Michael Dyrby forlod med kort varsel TV 2 for en lille måned siden på grund af en affære. I den forbindelse var der ifølge Michael Dyrby og TV 2 blevet udvekslet "kompromitterende materiale", som kunne bruges til at afpresse Michael Dyrby.

"Det er nødvendigt, at en nyhedsdirektør både internt og eksternt bliver respekteret og opfattet som en leder, der træffer velovervejede og rigtige beslutninger. Derfor er det mit valg, at jeg ikke længere skal være nyhedsdirektør på TV 2," udtalte Michael Dyrby.

Daværende nyhedschef og leder af Nyhedscenteret, Mikkel Hertz, blev hurtigt konstitueret som nyhedsdirektør.

Skal styrke relevans

Adm. direktør for TV 2, Merete Eldrup, siger i en meddelelse om udnævnelsen:

"Mikkel Hertz er et journalistisk fyrtårn med stor erfaring, og han vil være en stærk mand i spidsen for hele nyhedsområdet på TV 2. Nyhederne er en hjørnesten i vores public service-tilbud og vil i de kommende år være en vigtig bidragyder til vores indsats for at styrke TV 2's relevans for danskerne. Som leder af chefredaktionen vil Mikkel Hertz få det redaktionelle ansvar for den løbende nyhedsproduktion og for udviklingen af vores mange nyhedsudgivelser og nyhedsprodukter," siger Merete Eldrup.

Blandt de opgaver, der venter den nye nyhedsdirektør er en relancering af hovedkanalens nyhedsudsendelse kl. 19 samt udviklingen af den digitale businesskanal på TV 2 Play, som TV 2 i forrige uge besluttede at få videre med efter Berlingske trak sig fra samarbejdet.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også