MediaWatch

TV 2: Vores ejerskab er ikke relevant

TV 2 tjener sine egne penge og konkurrerer på lige fod med private aktører, skriver tv-stationen i debatindlæg.

Foto: Henrik Ohsten/TV 2

I en leder slog Børsen forleden til lyd for, at TV 2 skal privatiseres. Den statsejede tv-stations position i nyhedsbilledet – sammen med DR – skævvrider markedet og den offentlige debat, lød et af ræsonnementerne i lederen.

Børsen gør dog regning uden vært, mener TV 2. I et debatindlæg i erhvervsavisen understreger kommunikationschef for TV 2, Anne-Mette Bro Jöhncke, at tv-stationen er 100 pct. kommercielt finansieret.

”Vi tjener vores egne penge - og vi bruger kun vores egne penge. TV 2's indtægter kommer udelukkende fra reklamer og abonnement, og vores indholdsproduktion indenfor alle genrer og på alle platforme skal ses i en kommerciel sammenhæng,” skriver Anne-Mette Bro Jöhncke.

Ifølge kommunikationschefen bør diskussion om konkurrencen i den danske mediebranche tage udgangspunkt i et oplyst finansieringsperspektiv og ikke i et spørgsmål om ejerskab.

Hun påpeger, at TV 2 - i modsætning til DR - ingen økonomisk base har, der gør, at tv-stationen har et konkurrencemæssigt forspring i forhold til de dagblade, som Børsen selv repræsenterer.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs