MediaWatch

TV 2: Vores ejerskab er ikke relevant

TV 2 tjener sine egne penge og konkurrerer på lige fod med private aktører, skriver tv-stationen i debatindlæg.

Foto: Henrik Ohsten/TV 2

I en leder slog Børsen forleden til lyd for, at TV 2 skal privatiseres. Den statsejede tv-stations position i nyhedsbilledet – sammen med DR – skævvrider markedet og den offentlige debat, lød et af ræsonnementerne i lederen.

Børsen gør dog regning uden vært, mener TV 2. I et debatindlæg i erhvervsavisen understreger kommunikationschef for TV 2, Anne-Mette Bro Jöhncke, at tv-stationen er 100 pct. kommercielt finansieret.

”Vi tjener vores egne penge - og vi bruger kun vores egne penge. TV 2's indtægter kommer udelukkende fra reklamer og abonnement, og vores indholdsproduktion indenfor alle genrer og på alle platforme skal ses i en kommerciel sammenhæng,” skriver Anne-Mette Bro Jöhncke.

Ifølge kommunikationschefen bør diskussion om konkurrencen i den danske mediebranche tage udgangspunkt i et oplyst finansieringsperspektiv og ikke i et spørgsmål om ejerskab.

Hun påpeger, at TV 2 - i modsætning til DR - ingen økonomisk base har, der gør, at tv-stationen har et konkurrencemæssigt forspring i forhold til de dagblade, som Børsen selv repræsenterer.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Opdateret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs