MediaWatch

Børsen opfordrer til mediereformer

Der skal store, grundlæggende ændringer til for at sikre et dynamisk mediebillede og en afbalanceret offentlig debat, mener Børsen.

DR skal indskrænkes, TV 2 privatiseres og støtten til dagbladene ideelt set udfases. Sådan lyder opfordringen i dag i en leder i Børsen, der slår et slag for en liberalisering af mediemarkedet.

I dag er TV 2 statsejet og DR både ejet og finansieret af skattemidler. Samtidig modtager dagbladene mere end 350 mio. kr. årligt i støtte til driften fra staten.

Ifølge Børsen er det en indretning, der både skævvrider konkurrencen og den offentlige debat, især fordi TV 2 og DR sidder på en stor del af nyhedsdækningen, der i modsætning ti dagbladene ikke ligger bag betalings- og abonnementshegn.

"Hovedproblemet er ikke, at de private medier er udsat for unfair konkurrence, det kunne folk uden for branchen være ligeglade med. Det værste er, at det nye statslige mediebillede giver en skæv offentlig debat, ikke mindst om samfundets indretning og om reformer af den offentlige sektor," skriver Børsen, der ser behov for gennemgribende forandringer for at sikre et dynamisk medielandskab og nuanceret debat:

"DR må reformeres radikalt ved at reducere institutionen til at varetage snævre public service-forpligtelser og/eller give borgerne frit valg af, hvilke programmer de betaler for. TV2 bør privatiseres. Mediestøtten til de kommercielle medier bør reformeres, så den ikke virker konserverende, og den bør ideelt set på sigt afskaffes. Der er behov for radikale reformer for at sikre et dynamisk og afbalanceret mediebillede."

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs