MediaWatch

Mylenberg: DR er ikke en del af fremtidens public service

Slip public service fri og omlæg støtten til indholdsproduktion med Filminstituttet som forbillede. Sådan lyder buddet på fremtidens public service fra Troels Mylenberg.

Der er ikke plads til DR i fremtidens public service-landskab. Institutionen har udviklet sig til en administrationstung kolos, der bruger uforholdsmæssigt mange midler på ledelseslaget, strategiudvikling, mursten og magtkampe. Det skriver chefredaktør på Fyns Amts Avis, Troels Mylenberg, i en kronik i Ræson.

Man bør i stedet bruge public service-pengene på at sætte produktionen af indhold fri på markedet. Det vil ikke blot give mere smæk for skillingen i form af mere indhold og mere journalistik - lige fra drama, historieformidling og dokumentarer til nyheder og undersøgende journalistik.

”Det klassiske forsvar for DR lyder, at hvis ikke DR producerer og sender alle disse ting, vil kun de få tilvælge kvaliteten, og demokratiet, sammenhængskraften og oplysningen vil gå fløjten. Men efterhånden er der ikke mange andre end DR’s egen ledelse og den socialdemokratiske medieordfører Mogens Jensen, der kan sige sådan noget uden at fnise. Public service skal ikke tvinges ned i halsen på folk,” skriver Troels Mylenberg.

Han mener, at DR’s nuværende konstruktion i højere grad er en kæp i hjulet på produktionen af public service-indhold til danskerne frem for en styrkelse af journalistikken.

Chefredaktøren for Fyns Amts Avis peger i sin kronik på, at man i stedet bør kigge mod filmstøtten som et forbillede for fremtiden mediestøtte. Her bliver der årligt uddelt 560 mio. kr. via støtteordninger administreret af filmkonsulenter, der er åremålsansatte for at sikre udskiftning og fornyelse, efter kriterier fastsat af politikerne. På den måde undgår man et system, hvor DR sidder på hele paletten fra indholdsproduktion til distribution og ejerskab over platforme.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs