MediaWatch

DR møder kritik for udlejning af koncertsal

Hotel- og restaurationsbranchen mener, at DR underbyder det private marked, når mediehuset lejer koncertsalen ud til møder og konferencer. DR tilbageviser kritikken.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Når DR lejer Koncerthuset ud til events og konferencer skader det de private udbydere. Det mener hotel- og restaurationsbranchens organisation, Horesta, skriver Berlingske.

"Vi vurderer, at DR sælger deres koncertsal til en lokaleleje, som ligger under markedsprisen. Det er særligt møde- og konferencemarkedet, vi her er optaget af. Et marked, DR har bevæget sig meget kraftigt ind på," siger Katia K. Østergaard, administrerende direktør i Horesta, til avisen.

Ifølge Horesta er det for billigt, når virksomheder kan leje koncertsalen i DR Byen til 598 kr. per person ved minimum 1.200 gæster, inklusiv forplejning, teknisk udstyr og personale.

Skal holde markedspris

Chef for Koncerthuset, Leif Lønsmann, afviser, at DR underbyder markedet og kan gøre det ved at trække på licenspenge.

DR er lovmæssigt forpligtet til at holde markedspris ved udlejning af koncertsalen. Derfor har huset indført en række revisionsmæssige praksisser for at undgå, at DR konkurrenceforvrider, siger Leif Lønsmann til Berlingske.

Kritikken fra Horesta er den seneste, der rammer DR fra private erhvervsorganisationer. Ud over dagbladenes vedholdende kritik af DR's nyhedstilbud på nettet, har en stribe af de største tv-aktører i sidste uge rejst kritik af DR's nye app til streamingtjenesten DR TV, som DR har udviklet til Apple TV og Playstation.

I sommer kritiserede flere danske cirkusfolk DR's tiltag Cirkus Summarum og DR's bookingbureau, DR Booking, har ligeledes været en torn i øjet på private udbydere.

Modstanden fra flere sider fik for nylig DR til at tage initiativ til at forbedre balancen og samspillet mellem DR og det private marked. Blandt andet blev det meldt ud, at DR Booking lukkes.

DR vil styrke samspil med private medier

Mere fra MediaWatch

Chefredaktør forlader Gaffa

I oktober stoppede mediets direktør, og nu skal bestyrelsen også finde en ny chefredaktør, da den nuværende fratræder, når kalenderen viser 2023.

Mads Brandstrup: Nej tak til Media Freedom Act

Mediepolitikken er for forskellig på tværs af de europæiske lande til, at en fælles lovgivning giver mening, skriver direktør i Danske Medier i et indlæg, der er en kommentar til EU-kommissionens danske chef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs