MediaWatch

Affære koster Michael Dyrby jobbet

Nyhedsdirektøren har opsagt sin stilling, fordi han har haft en affære, hvor der har været udvekslet kompromitterende materiale.

Foto: Miklos Szabo, TV 2
Nyhedsdirektør på TV 2, Michael Dyrby, forlader tv-stationen med øjeblikkelig virkning. Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

TV 2 skriver, at Michael Dyrby selv har opsagt sin stilling, fordi han har haft en "kortvarig affære".

"Jeg har mandag orienteret Merete Eldrup (adm. direktør, TV 2, red.), og vi er enige om, at det ikke kan være anderledes i den nuværende situation. Jeg har for nylig haft en kortvarig affære. I den anledning har jeg truffet nogle hensynsløse og forkerte beslutninger, der har sat mig i en sårbar position. Det kan man ikke som nyhedsdirektør. I forbindelse med affæren har der været udvekslet kompromitterende materiale. Det er beskyttet af lov om privatlivets fred, men kan udnyttes. Jeg har ikke været udsat for afpresning, men materialets tilstedeværelse er nok. Det er nødvendigt, at en nyhedsdirektør både internt og eksternt bliver respekteret og opfattet som en leder, der træffer velovervejede og rigtige beslutninger. Derfor er det mit valg, at jeg ikke længere skal være nyhedsdirektør på TV 2," udtaler Michael Dyrby.

Han har været ansat på TV 2 siden 1994. I 2010 indtrådte han i direktionen og stopper pr. dags dato.

Adm. direktør i TV 2, Merete Eldrup, beklager Michael Dyrbys opsigelse.

"Det er med beklagelse, at jeg må tage Michael Dyrbys opsigelse til efterretning, men jeg respekterer hans beslutning. Michael Dyrby har været en engageret kollega og en kompetent nyhedsdirektør, som har tjent TV 2 i mange år og været med til at sikre vores position i nyhedsbilledet i dag," udtaler TV 2's adm. direktør, Merete Eldrup, som takker Michael Dyrby for indsatsen og for samarbejdet.

Nyhedschef og leder af Nyhedscenteret, Mikkel Hertz, konstitueres som nyhedsdirektør, oplyser TV 2.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs