MediaWatch

Retsopgør i Se og Hør-sagen kan starte til maj

Yderligere tre personer er sigtet i Se og Hør-sagen, som ifølge Anklagemyndigheden kan komme for retten til maj næste år.

Opdateret kl. 12:30 - Efterforskningen i Se og Hør-sagen er nu så fremskreden, at retsopgøret i sagen kan begynde til maj. Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi vil derfor lægge billet ind på at reservere tid i Retten i Glostrup til maj 2016.

"Vi er nu så langt i efterforskningen og vores overvejelser omkring tiltalerejsning, at det er hensigtsmæssigt, at vi sammen med retten og de i alt 11 berørte advokater får sat dato på, hvornår sagen i givet fald kan komme for," udtaler advokaturchef Jens Rasmussen, som dog understreger, at der forsat ikke er rejst tiltale i sagen.

Sagen ventes ifølge Anklagemyndigheden at strække sig over 15-20 retsdage.

Efterforskningen er ikke afsluttet. Når der alligevel allerede nu sættes en nærmere dato på for retssagen, skyldes det ifølge MediaWatchs oplysninger, at der har været et ønske fra flere af de sigtedes advokater om at få sagen berammet, som Anklagemyndigheden har ønsket at imødekomme.

Yderligere tre er sigtet

Samtidig er yderligere tre personer blevet sigtet i sagen, siden politiet sidst meldte ud i foråret.

Ifølge MediaWatch oplysninger er det i forbindelse med gennemgangen af det beslaglagte materiale hos Aller Media, at de nye sigtelser er rejst. Først i januar fik politiet rettens ord til gå ombord i materialet, som allerede blev beslaglagt sidste år.

I alt er 12 samt Aller Media sigtet i sagen. De er bla. sigtet for overtrædelse af  straffelovens paragraf 263, der handler om at skaffe sig adgang til andres oplysninger, og for at overtræde markedsføringslovens bestemmelser om forbud mod at videregive forretningshemmeligheder

Flere af de sigtede, herunder tidligere chefredaktører på Se og Hør Henrik Qvortrup og Kim Henningsen samt manden bag afsløringerne i sagen, Ken B. Rasmussen, nægter sig skyldige.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs