MediaWatch

50-års jubilæum: Koryfæer kritiserer TV Avisen

Flere tidligere profiler på DR's klassiske public service-udsendelse er ikke tilfredse med, hvordan nyhedsudsendelsen fungerer i dag. DR afviser kritikken.

Foto: Jan Sommer/Polfoto/Arkiv

I morgen kl. 20 er det 50 år siden, at TV Avisen blev sendt for første gang. I anledning af jubilæet har Jyllands-Posten bedt en række tidligere profiler anmelde de nuværende udsendelser. Og de uddeler ikke topkarakterer.

"Jeg sammenligner med andre lande, og bare herhjemme er TV Avisen, det centrale landsdækkende public service-udtryk, distanceret af TV 2 News. TV Avisens prioriteringer er ringe. Den har for meget stof, man kan få andre steder. Det gælder for hele DR, at de laver for meget, som andre kan gøre lige så godt. Den gunstige licensordning burde sikre TV Avisen et kvalitetsmæssigt monopol," siger Georg Metz,  forhenværende vært og redaktionschef på TV Avisen.

Hans budskab til DR er, at den skal tage opgaven alvorligt, for ellers er han sikker på, DR, som vi kender det i dag, bliver afskaffet inden for 10 år. Tidligere generaldirektør i DR Hans Jørgen Jensen, som var med til at etablere TV Avisen, og tidligere journalist, vært og koresspondent på TV Avisen Lone Kühlmann er kritiske.

Chef for TV Avisen, Thomas Falbe, afviser kritikken og henviser til, at TV Avisen kommer ud på førstepladsen i flere undersøgelser om troværdighed.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs