MediaWatch

Nyhedsflagskibe sejler langsommere ind i tv-efterår

De store nyhedsudsendelser har svært ved at holde sidste års niveau i starten af efterårssæsonen, men en enkelt skiller sig ud.

Foto: Jan Sommer/Polfoto/Arkiv

Indgangen til tv-efteråret og de store produktioner som Vild med dans og DR's søndagsdrama har været svagere for nyhedsudsendelserne end sidste år. Trods store historier som flygtningestrømmen fra Syrien, skandalen i Skat og en ny regering, der trækker i arbejdstøjet, har nyhedsflagskibene lagt langsommere fra land, viser seertallene fra TNS Gallup for de seneste syv uger.

Mest sete er TV Avisen kl. 21.30 på DR1. Den sene udsendelse kan som eneste stabilt trække mere end en halv million seere dagligt. I forhold til sidste år har 21.30'eren dog set et fald - her lå seertallet stabilt over 600.000 i sensommeren, mens TV Avisen kun når det niveau i år få uger.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

DR's arkiv skal gøres tilgængeligt gennem Det Kongelige Bibliotek

Over de næste tre år er der afsat 62,5 mio. kr. i den nye medieaftale til at etablere offentlig adgang til DR’s omfattende arkivmateriale, hvilket har været et hedt politisk ønske i en årrække. Det digitale leksikon lex.dk kan få en rolle i forhold til formidling, lyder det.

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Opdateret.

Egmont: Medieaftalen fastholder uens medievilkår

Den nye medieaftale har en række gode elementer bl.a. med regulering af techgiganter. Men det er ærgerligt, at medieforliget ikke indeholder ligestilling af digitale medier, lyder det fra Nordisk Film.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs