MediaWatch

TV3-ejer sikrer sig rettigheder til La Liga og Serie A

MTG har købt tv-rettighederne til den bedste spanske, italienske og franske fodboldliga.

Foto: Manu Fernandez/AP/Polfoto

Opdateret kl. 09:05 - Føljetonen om tv-rettighederne til spanske La Liga, italienske Serie A og franske Ligue 1 er slut.

MTG-koncernen, som i Danmark står bag TV3-kanalerne og Viaplay, bekræfter i en pressemeddelelse, at den har købt rettighederne til de tre ligaer for de næste to sæsoner af sælgeren, britiske MP & Silva.

Der er både tale om tv- og online-rettigheder i Danmark, Sverige Norge og Finland.

"La Liga, Serie A og Ligue 1 er blandt de førende og mest sete fodboldligaer i verden, så vi er henrykte over at tilføje og udvide vores nøgle premiumrettigheder til vores internationale portefølje. Vi er den klare nummer et, ikke kun når det kommer fodbold, men til sportsdækning i Norden, og vi vil nu gøre endnu mere live-indhold tilgængeligt til vores seere på forskellige platforme og skærme," udtaler Jørgen Madsen Lindemann, koncerndirektør i MTG.

Udvider fodboldpalette

Kampene i de tre store sydeuropæiske ligaer har været hjemløse på dansk tv i hele denne sæson med undtagelse af en enkelt kamp, som MTG købte rettighederne til. Salget vækker derfor naturligvis også glæde hos sælgeren, MP & Silva.

"Vi er er meget tilfredse med at arbejde sammen med et stærk hold i MTG, som er den førende sportsbroadcaster i Norden. Det er et spændende og innovativt partnerskab, der vil sikre adgang på flere platforme for de mange Serie A, La Liga og Ligue 1 fans i disse lande," udtaler Marco Auletta, adm. direktør i MP & Silva.

Med købet af de tre ligaer sætter MTG sig tungt på de nordiske rettigheder til topfodbold. Det er kun lidt over en uge siden, at koncernen kunne offentliggøre, at den har sikret sig rettighederne til den engelske Premier League. Her har MTG åbnet for at sublicensere dele af rettighederne - altså byde andre ombord. Det samme gælder dagens køb, oplyser Kim Poder, adm. direktør i MTG Danmark.

Han oplyser, at de danske tv-seere allerede vil kunne se La Liga og Serie i den kommende weekend på både tv og Viaplay.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs