MediaWatch

Licensen stiger i Norge

Nordmændene skal betale 25 norske kr. mere i licens til næste år. NRK havde håbet på større stigning.

I 2016 skal nordmændene betale 2577 norske kr. (2050 kr.) i licens. Det er 25 norske kr. mere end i år, skriver Kampanje.

Forventningen er, at der kommer 10.000 nye licensbetalere til i 2016, og lagt sammen med licensstigningen vil det give NRK 50 mio. norske kr. mere at gøre med næste år.

NRK havde bedt om en stigning på 70 norske kr. Det ville have givet ekstra indtægter for 140 mio. norske kr., men så højt ville politikerne altså ikke gå op.

"NRK skal drives stadig mere effektivt. Licensen er steget mere end pris- og lønvæksten de seneste år. Samtidig er antallet af licensbetalere øget betydeligt. Regeringen foreslår derfor en beskeden stigning af licensen i 2016," siger den norske kulturminister Thorhild Widvey ifølge Kampanje i en pressemeddelelse.

NRK har skåret udgifterne med 250 mio. norske kr. i år og planlægger at spare yderligere 50 mio. norske kr. i 2016.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Opdateret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs