MediaWatch

Guldbrandsen vender tilbage til DR2 som ny kanalchef

Tidligere journalistisk chef på DR2 afløser Michael Thouber som kanalchef på DR2.

Efter et år vender journalist og dokumentarist Christoffer Guldbrandsen, 44, tilbage til DR2 som ny kanalchef. Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Christoffer Guldbrandsen har tidligere været journalistisk chef på DR2, som han forlod i september sidste år for at blive direktør for 'The Why Foundation'.

"Christoffer Guldbrandsen har ægte DR2-DNA i blodet," siger mediedirektør Gitte Rabøl i meddelelsen og fortsætter:

"Han har selv produceret nogle af kanalens mest markante dokumentarprogrammer, og han har tidligere været en glimrende redaktør og journalistisk chef på DR2. Nu er han klar til at tage det næste skridt og føre faklen videre med at skærpe og udvikle DR2 som landets mest debatskabende tv-kanal - og den kanal, der har det stærkeste brand blandt seerne," siger hun.

Ny chef glæder sig

Christoffer Guldbrandsen er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 1998 og er blandt andet manden bag en række dagsordensættende dokumentarfilm, herunder "Den hemmelige krig", "Fogh bag facaden", "Lykketoft Finale" og "Dagbog fra midten". 

"Det er et stort privilegium at få lov til at arbejde med DR2 som for mig står som indbegrebet af alt det bedste ved public service. DR2 skal selvfølgelig også i fremtiden være Danmarks nytænkende, originale og helt uundværlige public service-kanal, og det glæder jeg mig til at bidrage til," siger Christoffer Guldbrandsen i meddelelsen.

Dokumentaristen kom til DR2 to i foråret 2013 som redaktør for debat, aktualitet og nyheder. Et halv år efter blev han udnævnt til journalistisk chef. Med udnævnelsen af Christoffer Guldbrandsen får DR2 igen en journalist i spidsen. Han tiltræder den 1. november og afløser tidligere kanalchef for DR2 Michael Thouber, der har sine rødder mere i kulturen i journalistikken. Han stoppede i sommer og tiltrådte i september som direktør for Kunsthal Charlottenborg.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs