MediaWatch

MTG vinder danske Premier League-rettigheder

Opdateret 19.41. Den svenske koncern MTG, som i Danmark står bag TV3-kanalerne og Viaplay, har vundet rettighederne til Premier League de kommende tre sæsoner. Koncernen åbner dog for at videresælge dele af rettighederne.

Foto: Martin Rickett/AP/Polfoto

De danske fodboldelskere kommer fremover til at se engelsk topfodbold på TV 3-kanalerne og streamingtjenesten Viaplay. Det står klart efter, at den svenske koncern MTG har vundet rettighederne til at vise Premier League de kommende tre sæsoner på alle platforme i Danmark, Sverige og Finland.

"Premier League er uden sammenligning den mest populære nationale fodboldliga i verden, og den har en stor, loyal og voksende fanskare i Skandinavien. Vi er meget glade for at have forlænget vores succesfulde samarbejde med Premier League, og for at seerne kan få lov at nyde livedækning af så mange gode kampe fra august til maj hvert år," udtaler Jørgen Madsen Lindemann, adm. direktør i MTG.

MTG har hidtil delt rettighederne på det danske marked med Discovery, mens den nye aftale er eksklusiv. Koncernen åbner imidlertid for at sælge dele af rettighederne til en anden aktør via en sublicens, hvilket kan betyde, at eksempelvis Discovery fortsat viser dele af kampene. En eventuel aftale skal dog først godkendes af Premier League.

Premier League kan ende på flere hænder

Parterne oplyser ikke prisen på aftalen, der er indgået efter en budrunde i London. Tidligere fredag vandt TV 2 rettighederne til at vise Premier League i Norge, og her vurderer flere medier, at aftalen løber op i 1,6 mia. norske kr. - eller hvad der svarer til 1,35 mia. danske kr.

Jesper Jørgensen, fodboldøkonom og partner hos Deloitte, har tidligere vurderet, at den nye aftale formentlig bliver markant dyrere end den nuværende.

"Der er tale om en enorm prisstigning. Premier League er en sindssygt vigtig vare at have på hylden, hvis man vil klare sig som betalingskanal i den her verden. Jeg vil tro, at prisen ender på den rigtige side af 50 procent oveni prisen fra 2012," sagde han til MediaWatch.

Artiklen er opdateret kl. 19.41 med oplysninger om en mulig sublicensiering af rettighederne.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs