MediaWatch

Premier League kan ende på flere hænder

MTG har købt rettighederne til Premier League for de næste tre år, men andre spillere kan ende med dele af rettighederne.

Foto: Jon Super/AP/Polfoto

Den svenske koncern MTG sikret sig rettighederne til at vise kampene fra den engelske Premier League i Danmark, Sverige og Finland de næste tre år.

MTG vinder danske Premier League-rettigheder 

MTG står bag Viasat-kanaler som TV3 Sport og TV3 Sport 2 samt streamingtjenesten Viaplay. Men dagens aftale betyder ikke nødvendigvis, at man skal være Viasat-kunde for at kunne se kampene fra den bedste engelske fodboldrække. En vigtig passage i nyheden viser, at flere spillere kan melde sig på banen.

"TV3 Sport vil i Danmark søge Premier Leagues tilladelse til at sublicensere dele af rettighederne," skriver TV3 Sport på sin hjemmeside.

Mulig gentagelse

Sublicensiere betyder, at MTG har mulighed for at byde andre parter med til Premier League-festen. Hvor stor en del af rettighederne der er tale om eventuelt at sælge videre, melder historien imidlertid ikke noget om.

Ved den seneste budrunde på Premier League-rettighederne satte MTG sig også i første omgang på hele pakken. Rettighederne gjaldt for 2013-14-sæsonen og tre år frem.

Få måneder efter den nyhed kunne SBS, som kort efter blev købt af Discovery, meddele, at en delaftale var blevet indgået, som betød, at SBS sikrede sig en del af rettighederne fra 2013 og tre år frem.

MTG oplyser i dagens meddelelse ikke, hvad rettighederne til Premier League har kostet. I Norge er rettighederne også blevet afsat i dag. I vores skandinaviske naboland løb Egmont-ejede TV 2 med rettighederne, og ifølge branchesitet Kampanje løb prisen op i pænt over 1 mia. norske kroner.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs