MediaWatch

Haarder vil flytte DR-produktion til provinsen

En større del af DR's radio- og tv-produktion skal flyttes fra København som et led i omfordeling af statslige arbejdspladser.

Foto: Anders Rye Skjold Jensen/Polfoto

Flere radio- og tv-programmer skal produceres uden for hovedstaden.

Det mener kulturminister Bertel Haarder (V), der med et nyt initiativ lægger op til, at mere af DR's programproduktion bliver forankret i provinsen.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Kulturministeriet.

"For det fjerde vil jeg tage en dialog med DR for at fremme, at en større del af DR’s radio- og tv-programproduktion flyttes fra København. DR har både produktionsindhold og administrative opgaver, som meget vel kunne håndteres andre steder end i hovedstaden,” udtaler Bertel Haarder i meddelelsen.

Hvor mange produktionstimer eller årsværk, der skal rykkes fra DR Byen i Ørestad, fremgår ikke.

Udflytningen af DR er et af fire initiativer fra Kulturministeriet, der skal "fordele kulturliv og kulturadministration mere ligeligt", skriver ministeriet.

Tidligere i dag satte regeringen navn på en række statslige styrelser, der fremover får adresse uden for Region Hovedstaden for at styrke provinsen og som et modsvar til udkantsproblematikken. I alt 3.900 arbejdspladser flyttes ud.

Mere fra MediaWatch

Debat: Mediepolitik uden jordforbindelse

Magter folketing og regering at lave en medieaftale, der kan gennemføres, og vil den fungere i virkelighedens mediemarked? Sporene skræmmer. Den seneste medieaftale fra 2018 er et klart eksempel på, hvor galt det kan gå. Men den var desværre ikke en undtagelse. Sådan lyder det fra rådgiver og tidl. generaldirektør i DR Christian S. Nissen i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs