MediaWatch

Haarder vil flytte DR-produktion til provinsen

En større del af DR's radio- og tv-produktion skal flyttes fra København som et led i omfordeling af statslige arbejdspladser.

Foto: Anders Rye Skjold Jensen/Polfoto

Flere radio- og tv-programmer skal produceres uden for hovedstaden.

Det mener kulturminister Bertel Haarder (V), der med et nyt initiativ lægger op til, at mere af DR's programproduktion bliver forankret i provinsen.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Kulturministeriet.

"For det fjerde vil jeg tage en dialog med DR for at fremme, at en større del af DR’s radio- og tv-programproduktion flyttes fra København. DR har både produktionsindhold og administrative opgaver, som meget vel kunne håndteres andre steder end i hovedstaden,” udtaler Bertel Haarder i meddelelsen.

Hvor mange produktionstimer eller årsværk, der skal rykkes fra DR Byen i Ørestad, fremgår ikke.

Udflytningen af DR er et af fire initiativer fra Kulturministeriet, der skal "fordele kulturliv og kulturadministration mere ligeligt", skriver ministeriet.

Tidligere i dag satte regeringen navn på en række statslige styrelser, der fremover får adresse uden for Region Hovedstaden for at styrke provinsen og som et modsvar til udkantsproblematikken. I alt 3.900 arbejdspladser flyttes ud.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs