MediaWatch

Haarder vil flytte DR-produktion til provinsen

En større del af DR's radio- og tv-produktion skal flyttes fra København som et led i omfordeling af statslige arbejdspladser.

Foto: Anders Rye Skjold Jensen/Polfoto

Flere radio- og tv-programmer skal produceres uden for hovedstaden.

Det mener kulturminister Bertel Haarder (V), der med et nyt initiativ lægger op til, at mere af DR's programproduktion bliver forankret i provinsen.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Kulturministeriet.

"For det fjerde vil jeg tage en dialog med DR for at fremme, at en større del af DR’s radio- og tv-programproduktion flyttes fra København. DR har både produktionsindhold og administrative opgaver, som meget vel kunne håndteres andre steder end i hovedstaden,” udtaler Bertel Haarder i meddelelsen.

Hvor mange produktionstimer eller årsværk, der skal rykkes fra DR Byen i Ørestad, fremgår ikke.

Udflytningen af DR er et af fire initiativer fra Kulturministeriet, der skal "fordele kulturliv og kulturadministration mere ligeligt", skriver ministeriet.

Tidligere i dag satte regeringen navn på en række statslige styrelser, der fremover får adresse uden for Region Hovedstaden for at styrke provinsen og som et modsvar til udkantsproblematikken. I alt 3.900 arbejdspladser flyttes ud.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs