MediaWatch

DR-dokumentar vinder prestigefuld pris

Dansk dokumentar om Murens fald hædret i Italien.

Filminstruktøren Anders Østergaards dokumentar "1989" om de sidste dage før Jerntæppets fald har modtaget en Prix Italia-pris. Det skriver dr.dk.

Filmen, som er produceret for DR, blev hædret i Torino i kategorien "Bedste tv-dokumentar af generel og kulturel interesse." Handlingen udspiller sig i Ungarn og landets grænse mod Vesteuropa.

"Dokumentaren afslører mysterier i nyere historie, og den fremhæver den vigtige rolle, som Ungaran spillede. Resultatet er yderst imponerende, originalt og uden fortilfælde," lød det bl.a. i begrundelsen for hæderen.

Dokumentaren havde premiere sidste år i forbindelse med 25-året for Murens fald. Søndag aften kan "1989" ses på DR K.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs