MediaWatch

DR-dokumentar vinder prestigefuld pris

Dansk dokumentar om Murens fald hædret i Italien.

Filminstruktøren Anders Østergaards dokumentar "1989" om de sidste dage før Jerntæppets fald har modtaget en Prix Italia-pris. Det skriver dr.dk.

Filmen, som er produceret for DR, blev hædret i Torino i kategorien "Bedste tv-dokumentar af generel og kulturel interesse." Handlingen udspiller sig i Ungarn og landets grænse mod Vesteuropa.

"Dokumentaren afslører mysterier i nyere historie, og den fremhæver den vigtige rolle, som Ungaran spillede. Resultatet er yderst imponerende, originalt og uden fortilfælde," lød det bl.a. i begrundelsen for hæderen.

Dokumentaren havde premiere sidste år i forbindelse med 25-året for Murens fald. Søndag aften kan "1989" ses på DR K.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs