MediaWatch

Syrien farligste brændpunkt for journalister

Mindst 108 reportere og mediefolk blev dræbt i 2013, mens de dækkede krig og konflikter. Flest omkom i Syrien.

Syrien og Irak topper som de farligste lande at rapportere fra, viser en opgørelse fra det internationale journalistforbund, IFJ. Det  skriver nyhedsbureauerne Ritzau og AP.

I alt mistede mere 108 reportere og fotografer livet, mens de var på job i verdens brændpunkter.

Heraf blev 15 journalister og mediefolk dræbt, mens de dækkede borgerkrigen i Syrien. 13 blev dræbt i Irak og 10 i henholdsvis Filippinerne, Indien og Pakistan. I både Somalia og Egypten mistede seks reportere livet.

Målt regionalt fandt flest drab sted i Asien, 29 pct., herefter følger Mellemøsten og den arabiske region med 27 pct.

Antallet af dræbte er 10 pct. lavere end i 2012, men stadig alt for højt, mener IFJ, der repræsenterer mere end 600.000 journalister i 143 lande.

"Voldsniveauet ligger stadig uacceptabelt højt, og der er et akut behov for, at regeringer beskytter og håndhæver journalisters basale ret til liv," skriver IFJ i en meddelelse.

Mere fra MediaWatch

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs