MediaWatch

Direktør for forlist telekæmpe: Stadig brug for konsolidering

Sammensmeltningen af Telia og Telenor i Danmark bliver ikke til noget, men konsolidering er fortsat nødvendig, mener direktør.

Hilde Tonne | Foto: Telenor/Polfoto

I sidste uge måtte Telia og Telenor droppe planerne om at lægge selskabernes danske aktiviteter sammen. Det skete, fordi det ikke lykkedes at blive enig med EU-Kommisionen om vilkårene for fusionen.

Men selvom storfusionen er død, så vil der blive færre teleselskaber i Danmark, spår Hilde Tonne, direktør for de nu skrinlagte fusionsplaner, over for Børsen.

"Vi mener fortsat, at der skal en konsolidering til på det danske telemarked for at styrke innovation og give plads til investeringer, som kan levere værdi til kunderne. Men jeg er ikke i tvivl om, at Telenor og Telia vil gøre alt, hvad vi kan for at udnytte sine respektive kompetencer og levere både innovation og gode tjenester til kunderne. Og vi har fortsat et rigtig godt samarbejde på netværkssiden," siger Hilde Tonne til Børsen.

Det var planen, at hun skulle stå i spidsen for det nye fusionerede selskab, men nu har hun i stedet fået til opgave at lukke det integrationsprojekt ned, som gik forud for den ventede fusion, som altså ikke bliver til noget.

Hilde Tonne forventer, at arbejdet med at lukke ned tager et par måneder.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs