MediaWatch

Aflyst norsk-svensk telebryllup sender TDC-aktien ned

Investorerne er hårde ved TDC, efter at konkurrenterne har droppet fusion.

Foto: TDC

Tele- og tvaktien falder fredag 6,6 pct. til 37,92 kr. efter meddelelsen om den kuldsejlede telefusion, efter et fald på 3,1 pct. torsdag. Da fusionen sidste år blev meddelt, steg TDC på dagen med 5,1 pct.

EU-kommissionens krav til Telia og Telenor har været så skrappe, at fusionen ikke har været værd at føre ud i livet for de to teleselskaber. Dermed ser det ud til, at den hårde konkurrence på det danske marked fortsætter.

"Vi mener fortsat, der er behov for en konsolidering til at sikre et sundt og bæredygtigt investeringsklima på mobilmarkedet herhjemme," skriver TDC's adm. direktør, Pernille Erenbjerg, i en kommentar.

Samlet ligger det danske eliteindeks C20 Cap til et minus på 1 pct. til 975,3. Kun tre aktier stiger, mens 17 aktier ligger i rødt.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs