MediaWatch

Fra minus til plus: MTG-aktien skyder i vejret

MTG skal skære 300 stillinger og vil spare 600 mio. sek. årligt. Det er sød musik i investorernes ører.

I dag er en trist dag på de europæiske aktiemarkeder, og det gik først på dagen også ud over svenske MTG. Da det så værst ud, lå aktien til at fald på over 4 pct.

Kl. 10.55 offentliggjorde det svenske medieselskab så en spareplan, der skal skære medarbejderstaben med 300 i Danmark, Sverige, Norge og Storbritannien. Alt i alt bliver besparelsen på 600 mio. sek. om året.

Umiddelbart inden nyheden kom ud, lå aktien i et minus på 2 pct., men spareplanen har fået aktien til at springe opad. Omkring middagstid ligger MTG-aktien til en stigning på 2 pct.

En tredjedel i Danmark og Norge

De 300 stillinger skal ifølge svenske Dagens Media fordeles med en tredjedel i Sverige, en tredjedel i Storbritannien og den sidste tredjedel spredt mellem Danmark og Norge.

Ifølge det norske medie Kampanje skal der i Norge skæres 30-50 stillinger.

MediaWatch forsøger at få en kommentar fra MTG's danske direktør, Kim Poder.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs