MediaWatch

Medie: TDC-direktør skal have øje på mulig fusion

Pernille Erenbjerg skal som ny topchef i TDC navigere i et marked, hvor selskabet ifølge analytikere har kurs mod en fusion.

Pernille Erenbjerg blev fredag udpeget som nye topchef i TDC. | Foto: TDC

Pernille Erenbjerg blev fredag præsenteret som ny topchef hos TDC, hvor hun afløser Carsten Dilling.

Flere analytikere har tidligere peget på, at TDC står i en situation, hvor en fusion kan være under opsejling, og den udfordring er blandt de vigtigste pejlemærker for Pernille Erenbjerg, vurderer analytikere over for Børsen.

"TDC er til salg, fordi det kan ikke stå alene i en stor andedam. Det vil være umuligt for TDC på sigt. Så enhver tophef hos TDC vil unægteligt stå over for den opgave, at på et tidspunkt skal virksomheden sælges," siger Michael Friis Jørgensen, aktieanalytiker hos Alm. Brand Markets, til Børsen.

Fokus på Yousee

Pernille Erenbjerg kommer fra en stilling som koncernfinansdirektør i TDC, og hun kender således virksomheden ganske indgående i forvejen.

Over for MediaWatch påpegede analytiker i Sydbank, Morten Imsgard, i fredags, at kabel-tv-forretningen Yousee kræver øjeblikkelig opmærksomhed fra den nye topchef. Kunderne siver ud af forretningen, og flere vælger mindre kanalpakker.

"Det er udtryk for, at det produkt, Yousee har i det danske marked, ikke er konkurrencedygtigt. Det adresserer ikke det behov, kunderne har, og så længe man ikke gør det, bliver de ved med at tabe kunder. Det er et problem, Pernille Erenbjerg skal gå i gang med at løse i dag," sagde Morten Imsgard fredag.

Analyse: Skal TDC endelig fri af kapitalfondenes kløer?

Analytikere: Get er nøglen til vækst i Yousee

Analytiker: Erenbjerg skal rette Yousee op  

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs