MediaWatch

Koncern TV: Politisk hjælp til danskejede tv-producenter

Danskejede producenter efterlyser særlig støtte til små produktionsselskaber, der har svært ved at matche konkurrencen fra internationale aktører.

Thomas Heurlin, producent og medejer af Koncern TV, mener, at det kræver politisk rygstød, hvis danskejede tv-producenter skal overleve konkurrencen med de selskaber, der har store internationale koncerner i ryggen. Det siger han i dag til Finans.dk.

Koncern TV er et af de danskejede selskaber i en branche domineret af en store spillere som Nordisk Film, Blu og Metronome. De er ejet af internationale koncerner og har ejernes katalog af programrettigheder i ryggen. Den konkurrence er skærpet det seneste år, hvor en række store spillere er fusioneret, mener Thomas Heurlin.

Han mener, at de internationale producenter er i stand til at konsolidere sig, fordi de kan levere billigere produkter.

"Det er en risiko, der rammer de rent danskejede selskaber, fordi de ikke har adgang til de samme formatkataloger. Skal man tage dommedagsbrillerne på, er der udsigt til mindre og mindre danskejet produktion," siger Thomas Heurlin til Finans.dk.

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs