TDC Norge løfter indtjening mere end ventet

TDC's norske forretning løftede både toplinje og indtjening markant i andet kvartal som følge af købet af kabel-tv-selskabet Get.
Foto: pressefoto
Foto: pressefoto
/ritzau/FINANS/

Omsætningen i TDC Norge steg i andet kvartal til 815 mio. kr. mod ventet 824 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates. I andet kvartal sidste år var omsætningen på 228 mio. kr. Det store hop skyldes, at Get-opkøbet først indgik i regnskabet fra november 2014.

Driftsresultatet, EBITDA, i TDC Norge blev løftet til 342 mio. kr. fra 27 mio. kr. i samme periode året før, hvilket var bedre end ventet, idet analytikerne havde regnet med et driftsoverskud på 306 mio. kr.

Opkøbet af Get, som TDC betalte 12,5 mia. kr. for sidste år, har dermed givet et markant løft i omsætningen og indtjeningen i TDC's norske butik.

Get har i forhold til første kvartal fået 8000 nye bredbåndskunder og 4000 nye tv-kunder.

I TDC Sverige landede omsætningen på 666 mio. kr. i andet kvartal, mens EBITDA-resultatet lød på 69 mio. kr.

Til sammenligning havde analytikerne ifølge Ritzau Estimates ventet en omsætning på 632 mio. kr. og driftsoverskud på 78 mio. kr. Dermed udviklede TDC's svenske forretning sig stort set end ventet.

I samme periode året før lød omsætningen i Sverige på 620 mio. kr., hvilket gav et driftsoverskud på 70 mio. kr.

Flugter forventninger

Overordnet rammer regnskabet for andet kvartal de forventninger, som markedet havde forud for offentliggørelsen fredag morgen. Eneste hår i suppen er et lidt skuffende EBIT-resultat.

I andet kvartal opnåede selskabet et driftsresultat, EBITDA, på 2413 mio. kr. mod 2354 mio. kr. i samme periode sidste år.

Her havde analytikere ifølge Ritzau Estimates regnet med et driftsoverskud på 2415 mio. kr.

På EBIT-niveau dykkede resultatet før særlige poster til 1061 mio. kr. i andet kvartal mod ventet 1108 mio. blandt analytikerne og 1223 mio. kr. i samme periode året.

Omsætningen endte i kvartalet på 6030 mio. kr. mod 5668 mio. kr. i samme periode sidste år, mens der blandt analytikerne var estimeret 6059 mio. kr. Fremgangen på toplinjen og i indtjeningen skyldes dog udelukkende opkøbet af Get.

Hvad angår delen med de private mobilkunder, har de længe valgt at skifte væk fra TDC. Men i andet kvartal er billedet vendt, og telekoncernen kan nu melde om vækst på kundesiden.

I perioden april, maj, og juni har der været en vækst på 13.000 private mobilkunder.

TDC fastholder forventningerne til 2015 og venter dermed fortsat et driftsresultat, EBITDA, på niveau med eller lidt bedre end i 2014, hvor det blev på 9,8 mia. kr.

Den organiske vækst ventes at være på samme niveau som sidste år, hvor den faldt med 2,5 pct. Selskabet venter endvidere investeringer, CAPEX, på 4,3 mia. kr. og et udbytte på 2,50 kr. per aktie.

/ritzau/FINANS/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også