MediaWatch

Ny kritik af DR for skæv konkurrence

Det forvrider konkurrencen, at man hos DR kan booke foredrag og underholdning, mener private bookingbureauer.

Hvis man har lyst til at hyre Adam Holm, Kim Bildsøe Lassen eller en anden DR-profil som foredragsholder, så kan det foregå via DR gennem DR Booking. Det møder kritik fra private bookingbureauer, skriver Berlingske.

Bl.a. Søren Kristensen, som er direktør hos Athena, der udbyder foredrag, kritiserer, at DR er i så direkte konkurrence med private virkesomheder.

"Vi kan som konkurrent se en udfordring i, at en institution som DR skal bedrive booking. Vi har i perioden oplevet fremgang hos os, men det har vi gjort i hele vores levetid, så det er svært at sige, hvor stor en effekt, DR Booking har haft på os. Men jeg vil da tro, at det har haft en betydning for branchen som helhed. Samtidig kan en bekymring være, i hvor høj grad DR vil fokusere på det her område fremover med den eksponering og økonomi, som er til rådighed for dem," siger Søren Kristensen til Berlingske.

Det møder ligeledes kritik, at DR arrangerer koncerter i eksempelvis Koncerthuset, som ifølge private arrangørers udsagn lige så godt kunne være afholdt andre steder uden for DR.

Fra DR lyder det, at der ikke bliver brugt licenskroner på DR Booking, og at indtægterne går til public service-programvirksomheden.

Det er under en uge siden, at en række cirkusdirektører ligeledes i Berlingske revsede DR's Cirkus Summarum for at forvride konkurrence.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs