MediaWatch

Ny kritik af DR for skæv konkurrence

Det forvrider konkurrencen, at man hos DR kan booke foredrag og underholdning, mener private bookingbureauer.

Hvis man har lyst til at hyre Adam Holm, Kim Bildsøe Lassen eller en anden DR-profil som foredragsholder, så kan det foregå via DR gennem DR Booking. Det møder kritik fra private bookingbureauer, skriver Berlingske.

Bl.a. Søren Kristensen, som er direktør hos Athena, der udbyder foredrag, kritiserer, at DR er i så direkte konkurrence med private virkesomheder.

"Vi kan som konkurrent se en udfordring i, at en institution som DR skal bedrive booking. Vi har i perioden oplevet fremgang hos os, men det har vi gjort i hele vores levetid, så det er svært at sige, hvor stor en effekt, DR Booking har haft på os. Men jeg vil da tro, at det har haft en betydning for branchen som helhed. Samtidig kan en bekymring være, i hvor høj grad DR vil fokusere på det her område fremover med den eksponering og økonomi, som er til rådighed for dem," siger Søren Kristensen til Berlingske.

Det møder ligeledes kritik, at DR arrangerer koncerter i eksempelvis Koncerthuset, som ifølge private arrangørers udsagn lige så godt kunne være afholdt andre steder uden for DR.

Fra DR lyder det, at der ikke bliver brugt licenskroner på DR Booking, og at indtægterne går til public service-programvirksomheden.

Det er under en uge siden, at en række cirkusdirektører ligeledes i Berlingske revsede DR's Cirkus Summarum for at forvride konkurrence.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs