MediaWatch

LA: DR på vej væk fra forsamlingshuset

Et flertal af danskerne ville foretrække at fravælge DR-kanaler til gengæld for en lavere licensbetaling. Liberal Alliance forstår synspunktet.

Mette Bock, medieordfører, Liberal Alliance | Foto: Joachim Adrian/POLFOTO

63 pct. af danskerne ville vælge dele af DR's udvalg fra, hvis det betød, at de kunne spare penge på licensen. Det fremgik af en analyse, som Wilke har foretaget for Jyllands-Posten, og som blev offentliggjort i forgårs.

Liberal Alliances medieordfører, Mette Bock, siger i et interview med Information, at hun ikke er overrasket over analysens resultater. Hun mener, at DR's udbud er så stort, at det er umuligt at indfange alle danskere på én kanal.

"Hvis du ser på den måde, hvorpå DR i dag har differentieret sine kanaler, er befolkningen allerede opdelt: De kulturinteresserede er på DR K, mens æggehovederne som mig selv er på DR2. Vi er allerede i hastig fart på vej væk fra DR som samlende instans. Det kan man begræde, eller man kan synes, det er dejligt med de mange valgmuligheder – men uanset hvad må vi forholde os til det som en kendsgerning. Ellers ender det med, at irritationen over tvangslicensen bliver så stor, at folk siger: Vi vil slet ikke have DR‚" siger Mette Bock til Information.

Hun slår samtidig til lyd for, at DR bliver slankere, og at der fokuseres mere skarpt på public service-opgaver.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs