MediaWatch

Haarder vil se på DR’s rammer

Der skal være plads til alle, derfor er der ”visse ting”, der bør kigges på i forhold til DR, siger kulturminister Bertel Haarder.

Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto

Få uger efter Bertel Haarder overtog kulturministeriet, står DR's rammer over for et eftersyn, skriver Berlingske.

DR's kan i kraft af sine størrelse klemme de private medier, når public service huset bevæger sig ind på områder, hvor de agerer, og den problemstilling er kulturminister Bertel Haarder (V) nu klar til at tage fat på.

”Der står i regeringsgrundlaget, at vi vil se på DR i forhold til public service-diskussionen. Det er ikke ud fra en fjendtlig holdning til DR, men der skal være plads til alle. Også til andre og mindre aktører i medie- og kulturlandskabet. Derfor er der visse ting, som vi bliver nødt til at se på i forhold til DR,” siger Bertel Haarder til Berlingske.

Han uddyber, at det grundlæggende handler om at finde en balance, så der også er luft og spillerum for private medier.

Kritik fra cirkusdirektører

Udtalelsen kommer efter DR senest har mødt kritik fra en række cirkusdirektører, der over for Berlingske kritiserer, at DR's Cirkus Summarum. Med tiltaget konkurrerer DR med de private cirkus om publikum ude i landet på unfair vilkår, fordi DR samtidig kan trække på et medieudbud, der kan udbrede kendskab og interesse for Cirkus Summarum.

Tidligere har DR’s bookingbureau, DR Booking, mødt tilsvarende kritik fra private aktører, lige som dagbladene længe har agiteret for en begrænsning af statens medier, først og fremmest DR, især på nettet.

Tonerne fra Bertel Haarder vil uden tvivl blive mødt med lettelse i de private mediehuse, hvor forventningerne har været høje til, at et regeringsskifte ville få de politiske vinde til at blæse mere i deres favør.

Også støttepartiet Dansk Folkepart er klar til at kigge nærmere på DR's rammer. Kulturordfører Alex Ahrendtsen siger til Berlingske, at han ser problemstillingen omkring Cirkus Summarum som en brik i et samlet billede af et DR, der let risikere at klemme de private aktører i markedet.

Derimod ser Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, ikke umiddelbart noget problem.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs