MediaWatch

Blå blok retter valgskyts mod DR

De borgerlige partier varsler stramninger mod DR ved et regeringsskifte til blå blok, men siger ikke noget om, hvorvidt de vil opsige sidste års medieaftale.

Kulturpolitisk vil især DR kunne mærke nye vinde, hvis valget d. 19. juni ender med et regeringsskifte, skriver Politiken. Ifølge avisen er både Konservative og Dansk Folkeparti villige til at begrænse DR's skrevne nyhedsstrøm på nettet, hvis blå blok overtager statsministeriet, og Venstre melder klar til at lukke DR3 som tv-kanal. Den skal i stedet være en ren online kanal.

"Vi tror, der vil være mere plads til kommercielle medier, hvis DR i højere grad fokuserer på public service-kernen og danskproduceret indhold," siger Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby til Politiken.

Alle partier bag aftale

De borgerlige planer går fint i spænd med ønskerne fra de private mediers organisation, Danske Medier. Igennem de seneste to år har Danske Medier især agiteret for at begrænse DR's udfoldelser på nettet.

Ikke desto mindre stod samtlige partier bag den fireårige medieaftale, som blev indgået for et år siden, der kun skar et hjørne af DR's midler ved at afskaffe erhvervslicensen. Aftalen lagde ingen begrænsninger på DR's aktiviteter på nettet, hvor public service huset tværtimod har oprustet kraftigt siden.

Jelved advarer mod uro

Hvorvidt de borgerlige vil gøre så meget alvor af deres retoriske modstand mod DR, så de vil opsige sidste års medieaftale, fremgår ikke. Over for Politiken advarer kulturminister Marianne Jelved (R) mod at røre ved medieaftalen, fordi det vil skabe usikkerhed.

"Jeg har igennem hele min kulturministerperiode gjort mig umage med at få så brede forlig som muligt, fordi den type områder, som medier er, har brug for stabilitet og ro. Derfor forventer jeg selvfølgelig, at de aftaler bliver overholdt," siger Marianne Jelved til Politiken.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs