MediaWatch

Blå blok retter valgskyts mod DR

De borgerlige partier varsler stramninger mod DR ved et regeringsskifte til blå blok, men siger ikke noget om, hvorvidt de vil opsige sidste års medieaftale.

Kulturpolitisk vil især DR kunne mærke nye vinde, hvis valget d. 19. juni ender med et regeringsskifte, skriver Politiken. Ifølge avisen er både Konservative og Dansk Folkeparti villige til at begrænse DR's skrevne nyhedsstrøm på nettet, hvis blå blok overtager statsministeriet, og Venstre melder klar til at lukke DR3 som tv-kanal. Den skal i stedet være en ren online kanal.

"Vi tror, der vil være mere plads til kommercielle medier, hvis DR i højere grad fokuserer på public service-kernen og danskproduceret indhold," siger Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby til Politiken.

Alle partier bag aftale

De borgerlige planer går fint i spænd med ønskerne fra de private mediers organisation, Danske Medier. Igennem de seneste to år har Danske Medier især agiteret for at begrænse DR's udfoldelser på nettet.

Ikke desto mindre stod samtlige partier bag den fireårige medieaftale, som blev indgået for et år siden, der kun skar et hjørne af DR's midler ved at afskaffe erhvervslicensen. Aftalen lagde ingen begrænsninger på DR's aktiviteter på nettet, hvor public service huset tværtimod har oprustet kraftigt siden.

Jelved advarer mod uro

Hvorvidt de borgerlige vil gøre så meget alvor af deres retoriske modstand mod DR, så de vil opsige sidste års medieaftale, fremgår ikke. Over for Politiken advarer kulturminister Marianne Jelved (R) mod at røre ved medieaftalen, fordi det vil skabe usikkerhed.

"Jeg har igennem hele min kulturministerperiode gjort mig umage med at få så brede forlig som muligt, fordi den type områder, som medier er, har brug for stabilitet og ro. Derfor forventer jeg selvfølgelig, at de aftaler bliver overholdt," siger Marianne Jelved til Politiken.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs