MediaWatch

Torsdags-valg skæpper ekstra i kassen hos ugeaviser

Med et torsdagsvalg når de lokale ugeaviser at udkomme tre gange inden valgdagen, og det giver mulighed for ekstra annonceindtægter.

Danskerne skal i stemmeboksene en torsdag - og ikke som oftest en tirsdag - og det vækker stor tilfredshed hos landets lokale ugeaviser, skriver Danske Medier.

Da fleste ugeaviser udkommer nemlig tirsdag-onsdag, og derfor betyder et torsdagsvalg, at aviserne når at udkomme tre gange inden valgdagen. Ved et tirsdags-valg havde der kun været to udgivelser under valgkampen, og dermed kan de lokale ugeaviser se frem til en ekstra udgivelse med annoncering for de lokale kandidater og partierne.

Udsigten til et tirsdagsvalg havde ellers fået Danske Medier til at rette henvendelse til Post Nord Danmark om at fremrykke omdelingen af ugeaviserne. Post Nord Danmark meddelte dog, at det ikke var muligt med så kort varsel.

"Det er derfor glædeligt, at valget holdes en torsdag. De lokale ugeaviser er en vigtig informationskilde for mange vælgere især om politikernes holdning til lokale spørgsmål, og derfor er det af stor betydning, at ugeaviserne kan følge valgkampen til umiddelbart før valgdagen," siger Christian Kierkegaard, journalistisk direktør i Danske Medier.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs