MediaWatch

Discovery lancerer ny sportskanal

Discovery fusionerer kanalerne Canal 8 Sport og Eurosport 2 til én ny sportskanal, Eurosport Danmark, der lanceres den 1. juli.

Discovery Networks lancerer den 1. juli en ny sportskanal, Eurosport Danmark, der er en sammenlægning af Canal 8 og Eurosport 2. Det skriver koncernen i en pressemeddelelse.

Kanalen kombinerer programmer på Eurosport med andre rettigheder, herunder kampe fra Alka Superliga, når sæsonen begynder i august. Hvilke kampe oplyses ikke.

Fusionen er kun første skridt i de strategiske overvejelser, som koncernen skal løse i 2015, efter opkøbet af to Eurosport-kanaler i 2013 og Canal 8 og Canal 9, som selskabet købte af Bonnier sidste år.

Styrker sporten

Med sammenlægningen forsvinger Canal 8 og Eurosport 2 fra det danske mediemarked, mens Discovery bevarer den primære Eurosport-kanal samt Canal 9.

”Med Eurosport Danmark får vi en dansk sportskanal, der styrker vores overordnede sportsportefølje. Lanceringen hænger samtidig godt sammen med opkøbet af Canal 8 Sport og Canal 9. Begge dele er med til at styrke vores målsætning om at levere topsport til de danske seere,” siger Christian Kemp, adm. direktør Discovery Networks Danmark, i en pressemeddelelse.

Discovery lancerer norsk Eurosport-kanal

Brian Holm på holdet

Den nye kanal tegnes af et vært- og ekspertteam bestående af blandt andre Brian Holm, Bjarne Goldbæk, Michael Gravgaard, Michael Mortensen og Sebastian Sørensen.

Den viser også opgør fra den tyske Bundesliga, cykling med blandt andet Post Danmark rundt, tre Grand Slam-turneringer med Caroline Wozniacki i spil, samt ATP- og WTA–tennis. Eurosport Danmark byder desuden på Capital One Cup, European Qualifiers, vintersport.

Kanalen kan fra 1. juli ses hos TDC, Yousee, Boxer, AltIbox, Viasat og Telia, mens der fortsat forhandles med de øvrige distributører.

Sammenhæng med Norge

Den danske konsolidering af indhold på en kanal er beslægtet med de norske planer.

For tre uger siden meddelte Discovery i Norge således, at man udvikler én norsk sportskanal, som dog er baseret på de to Eurosport-kanaler.

TV 2 har reageret på Discoverys opkøb af Canal 8 og 9 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs