MediaWatch

Avis: Spotify vil også streame levende billeder

Musiktjenesten Spotify barsler med en video-streamingtjeneste, der skal understøtte kerneforretningen, men ikke i direkte konkurrere med filmtjenester som Netflix, skriver Financial Times.

Svenske Spotify arbejder på at lancere en video-streamingstjeneste som komplement til selskabets eksisterende musikplatform.

Dermed melder Spotify sig ind i kampen om digitalt indhold mod selskaber som Netflix og Hulu. Spotifys tjeneste vil dog ikke være direkte sammenlignelig med tjenester som Netflix.

Det skriver Financial Times.

Medie: Apple presser musikbranche til at droppe Spotify

Tjenesten vil, i stedet for at konkurrere direkte med Netflix i streaming af for eksempel film, fungere som en understøttelse af Spotifys kerneområde musik, hvor selskabet er markedsledende med 60 mio. abonnenter. De fleste brugere benytter den gratis version af Spotify, mens cirka 15 mio. er betalende forbrugere.

Spotifys udvidelse til også at omfatte streaming af video bliver af analytikere tolket som et led i en større tendens med intensiverende konkurrence på markedet for digital musik. Youtube har barslet med en betalt tjeneste a la Spotify, mens Apple vil lancere sin egen streaming-platform til juli efter at have købt høretelefonselskabet Beats for 3 mia. dollar i 2014.

Apple opruster til kamp mod Spotify med BBC-profiler

Samtidig har musikstjernen Jay Z lanceret sin egen musiktjeneste kaldet Tidal bygget på fundamentet af det svenske selskab Aspiro, som han købte for 56 mio. dollar.

/ritzau/FINANS

 

Mere fra MediaWatch

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Opdateret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs