MediaWatch

Apple opruster til kamp mod Spotify med BBC-profiler

Fire producere fra BBC Radio 1 skifter til Apple, der også har kapret populær radio-vært samme sted. 

Foto: Mark Lennihan/AP/POLFOTO/arkiv

For et par måneder siden lykkedes det Apple at lokke BBC's populære radiovært Zane Lowe ind i folden. Og nu har Apple endnu gang været på rov i BBC. Denne gang har Apple hyret fire producere fra BBC Radio 1, skriver Music Business Worldwide.

En af de fire producere er ifølge Music Business Worldwid Zane Lowes tidligere producer på BBC Radio 1, James Bursey. Han flytter angiveligt til Los Angeles i USA for at blive genforenet med Zane Lowe. Derudover går der rygter om, at Apple også har planer om at kapre to af Radio 1's stjerneproducere, Natasha Lynch og Kieran Yeates.

"Det er ingen hemmelighed, at der er en udvandring fra Radio 1 til Apple i gang lige nu," siger en anonym kilde i BBC til Music Business Radio.

Apples strandhugst i BBC skyldes, at den amerikanske gigant barsler med planer om en relancering af Itunes, der kan tage kampen op mod de øvrige streaming-tjenester. Senest har Apple opslået jobannoncer, hvor de søger redaktionelle medarbejdere til den nye streaming-tjeneste, som Apple løfter sløret for i juni.

Rivalerne Spotify og Wimp har begge redaktionelle kræfter ansat til at promovere og prioritere relevant indhold, der støtter op omkring deres streaming-tjenester.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs