Kulturminister vil arbejde for friere tv-valg

Der er en stigende efterspørgsel fra provokerede borgere, siger kulturminister Marianne Jelved (R), som vil fjerne tv-håndjern.
Foto: Stine Bidstrup/Polfoto/Arkiv
Foto: Stine Bidstrup/Polfoto/Arkiv
RITZAU

Regeringen vil give boligforeninger frit tv-valg og sætte en stopper for de fælles tv-forsyninger, der tvinger mange danskere til at betale for tv-kanaler, de aldrig ser.

Det siger kulturminister Marianne Jelved (R), som vil give mange danskere billigere tv fra efteråret, hvis der kan forhandles et flertal for en lovændring på plads.

"Der er en stigende efterspørgsel fra borgere, der føler sig provokeret til at vælge en pakke, som nogen andre har bestemt. Det er en stigende irritation, der begyndte for år tilbage. Derfor er der politik vilje til at se på, om vi kan gøre det på en anden måde," siger Jelved til DR Nyheder.

Omkring 650.000 husstande er i dag bundet til en bestemt tv-løsning gennem deres boligforening.

Billigere for 15 pct.

En analyse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen estimerer, at konsekvenserne ved at give husstande i boligforeninger frit valg vil være en samlet besparelse for forbrugerne på cirka 68 millioner kroner om året.

Estimatet dækker over, at 15 pct. af de 650.000 husstande vil fravælge en fælles løsning og spare 149 kroner om måneden, mens resten vil komme til at betale marginalt mere for deres løsninger.

Formanden for Forbrugerrådet, Anja Philip, er begejstret.

"Det her er en fantastisk god nyhed for de hundredetusinde danskere, der er stavnsbundet til at betale for en bestemt udbyder, som de ikke selv har valgt," siger hun.

V tror på flertal

Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby, hilser Jelveds udmelding velkommen.

"Det er skønt, at regeringen endelig vil noget på området. Det har vi presset på for i flere år, hvor regeringen har afvist behovet for et frit tv-marked. Jeg tror godt, at vi kan få et bredt politisk flertal, fordi det er regeringen, vi har ventet på. Men det er ærgerligt, at det først er nu tæt på et folketingsvalg, regeringen handler. Regeringen har længe været en stopklods, men bedre sent end aldrig," siger hun til Ritzau.

Sidste år vedtog regeringen sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten og Konservative vækstpakken "Danmark helt ud af krisen". Analysen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er et af initiativerne i vækstpakken.

/ritzau/

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også