MediaWatch

Top Gear-værts fremtid i BBC afgøres i næste uge

I næste uge bliver det afklaret om BBC bryder eller forliges med den suspenderede Jeremy Clarkson, der i går kritiserede BBC for at have "fucket" et godt program op.

Jeremy Clarkson langede i går hårdt ud efter BBC's ledelse efter han for 10 dage siden blev suspenderet fra sit job som vært på bilprogrammet Top Gear.

“Det var et fantastisk show, og de fuckede det op,” sagde Clarkson ifølge The Guardian ved et velgørenhedsarrangement i går aftes, hvor der bl.a. blev bortauktioneret en tur på Top Gears testbane, der ligger ved Dunsfol Aerodrome i Surrey, for 100.000 pund.

Den testbane adresserede Jeremy Clarkson selv som en af de ting, han vil savne, hvis kontroversen med BBC ender med et brud.

"Jeg forudså ikke min fyring, men jeg vil gerne have en sidste omgang (på testbanen, red.). Så jeg tager til Surrey og tager en sidste omgang på den bane før the fucking bastards fyrer mig.”

Intern rapport klar

Den interne rapport, der er blevet udarbejdet om forløbet, hvor Jeremy Clarkson angiveligt har slået en producer, blev færdiggjort i går, men den vil først blive fremlagt for BBC's ledelse i næste uge.

Herefter er det op til generaldirektør Tony Hall at bestemme Jeremy Clarksons  - og Top Gears - fremtid i BBC.

De tre sidste programmer af Top Gear blev aflyst efter Clarksons suspendering. Ifølge The Telegraph, der citerer The Mirror, har Jeremy Clarksons to medværter, Richard Hammond and James May, afvist et forslag om at gøre de resterende udsendelser i sæsonen færdig uden sidste mand i trekløveret.

Imens stiger presset på BBC fra seerne for at rive suspenderingen i stykker. Flere hundredetusinder har skrevet under på en støtteerklæring online for at få Clarkson tilbage i billedet. Samtidig koster det BBC seere ikke at kunne sende Top Gear, der senest havde 5,1 mio. seere.

Værternes kontrakt med BBC udløber 1. april.

Mere fra MediaWatch

Topchef stopper i Microsoft Danmark

Microsoft Danmark har allerede en afløser parat, når Nana Bule stopper som adm. direktør i softwareselskabet ved udgangen af året. Den nye topchef kommer fra Deloitte.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs