MediaWatch

DR2 henter tre nomineringer for bedste tv-dokumentar

Om godt en uge tildeles Billed-Bladets pris for bedste danske dokumentarprogram vist på tv i 2014. DR2 har tre nomineringer, mens DR1 TV2 har én hver.

Om godt en uge tildeles prisen for det bedste danske dokumentarprogram, der er vist på tv i 2014.

Det sker ved Billed-Vladets årlige Tv-Guld-fest på Hotel d’Angleterre 13. marts, hvor vinderen også modtager en check på 100.000 kr. I år er det 26. gang, at prisen for årets bedste tv-dokumentarprogram uddeles.

De fem nominerede er udvalgt blandt en lang række dokumentarprogrammer, der har det tilfælles, at de alle er blevet vist på tv i løbet af 2014. De danske tv-stationer har på eget initiativ foretaget indstillingen til prisen.

”Som det fremgår af de fem nomineringer, er der tale om en usædvanlig bredde i de historier, som TV-stationerne har valgt at vise deres seere i det forløbne år. Det er meget sigende for den høje kvalitet, der i disse år præger dansk dokumentarisme, at alle de nominerede programmer har vakt betydelig opmærksomhed i brede kredse af befolkningen,” siger formand for dommerkomiteen Mads Egmont i en pressemeddelelse.

Sidste år gik prisen og de 100.000 kr. til ”Bush, Blair og Fogh – Krigskampagnen”, der er instrueret af Boris Bertram og har Christoffer Emil Bruun som manuskriptforfatter.

Nominerede til bedste tv-dokumentar:

"Våbensmuglingen” (DR 2)

Produceret af Fridthjof Film

Producer: Miriam Nørgaard

 

”1989!” (DR 2)

Produceret af Magic Hour Films

Instruktør: Anders Østergaard

 

”Pigen med knogler af glas” (TV 2)

Produceret af B-Film

Tilrettelæggelse: Gitte Valentin og Klaus Birch

 

”Mig og min far – hvem fanden gider klappe?” (DR 2)

Produceret af Made in Copenhagen

Instruktør: Kathrine Ravn Kruse

 

”Danmark sælger ud” (DR 1)

Produceret af DR

Tilrettelæggelse: Søren Kristensen, Frederik Brun Madsen, Michael Klint og Jeppe Gaardboe

 

De nominerede til Tv-guld-prisen er udvalgt af en komité bestående af filminstruktør Bille August, direktør Bent Fabricius-Bjerre, filminstruktør Søren Kragh-Jacobsen, forfatter Sara Blædel, filmproducent Per Holst, skuespiller Cecilie Stenspil, executive producer Karen Boel Holst, cand. mag. Preben Wilhjelm, chefredaktør Annemette Krakau og producer Mads Egmont Christensen, der også er formand for dommerkomiteen.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs