MediaWatch

Arvingerne gjorde rent Robert-bord

Selvom TV 2 havde en del nomineringer blev DR igen i år den helt store vinder i kategorien for tv-serier ved årets uddeling af Robert.

Tv-serien Arvingerne blev den helt store prisvinder ved Robert-prisuddelingen på Tivoli Hotel i København søndag aften, da den vandt flere statuetter for første sæson.

Arvingerne, der kan følges på DR1 om søndagen, vandt prisen for årets danske tv-serie og en række andre priser, der tildeles seriens skuespillere.

Robert-priserne bliver uddelt af Danmarks Film Akademi, og vinderne findes ved afstemning blandt akademiets 1650 medlemmer. Prisen er oprindeligt en filmpris, først i 2013 blev der oprettet kategorier for tv-fiktion.

Det har hidtil været en fest for DR, mens TV 2 har gået tomhændet hjem. I år var TV 2 imidlertid nomineret i tre kategorier, men DR og Arvingerne var altså stadig suveræne.

Kan TV 2 bryde DR's Robert-dominans?

Arvingerne vandt prisen for årets mandlige hovedrolle, årets kvindelige hovedrolle, årets mandlige birolle og årets kvindelige birolle i kategorien for tv-serier.

Carsten Bjørnlund, der spiller broderen Frederik, tog på scenen imod prisen som årets mandlige hovedrolle for en tv-serie.

"Jeg skal takke min lille, perfide matematiklærer, der sendte mig ud i livet med ordene "du bliver aldrig til noget. Den her, den er til dig," siger Carsten Bjørnlund.

Foruden Carsten Bjørnlund var Trine Dyrholm på scenen, hvor hun modtog prisen for årets kvindelige hovedrolle.

"Jeg er virkelig glad for den her, for jeg er glad og stolt af Arvingerne. Tak til Maya Ilsøe (manuskriptforfatter red.) fordi du er så inspirerende, jeg er stor fan af dig."

"Tak til mine elskede søskende (seriens søskende red.), jeg elsker simpelthen at spille sammen med jer," siger Trine Dyrholm.

Desuden modtog Mikkel Boe Følsgaard prisen som årets mandlige birolle, mens Lene Maria Christensen vandt prisen som årets kvindelige birolle for en tv-serie.

Derudover tog DR også prisen for 'Årets korte tv-serie', her vandt julekalenderen 'Tidsrejsen'.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs