MediaWatch

Medlem af DR-bestyrelse: Eurovision-budget var "fornuftigt"

DR bærer ikke noget ansvar for, at Eurovision endte i økonomisk kaos, siger afgående medlem af DR's bestyrelse, Finn Poulsen, der personligt gerne havde set showet afholdt i hjembyen Herning.

Foto: Jens Dresling/POLFOTO

DR's direktion og bestyrelse gennemførte en snorlige proces omkring det internationale melodi grandprix. Det siger afgående bestyrelsesmedlem i DR Finn Poulsen i et interview til Jyllands-Posten.

Her afviser han de kritiske røster omkring det 192 mio. kr. store budget, DR satte af til showet.

"Jeg synes selvfølgelig, at det var et fornuftigt budget. Ellers havde jeg ikke været med til at godkende det. Og beløbene var ikke nogen overraskelse for os. Det svenske show året før kostede nogenlunde tilsvarende," siger Finn Poulsen til Jyllands-Posten.

Han afviser, at DR kan stå til kritik, når den undersøgelse af Eurovision-forløbet, Rigsrevisionen skal i gang med, foreligger. Han afviser også, at bestyrelsen havde indflydelse på valget af værtsby. Beslutningen om, at grandprix'et skulle afholdes i København frem for Boxen i Herning, hvor han selv bor og til daglig er direktør i modekoncernen Bestseller, blev truffet i direktionen.

Af lokalpatriotiske grunde havde han som privatperson gerne set Eurovision afholdt i Herning, men hvorvidt han også havde foretrukket set med DR-briller i bakspejlet, har han ingen kommentarer til. Finn Poulsen blev valgt til DR's bestyrelse i 2008 og 2010 af De Konservative. I den nye bestyrelse har De Konservative ikke haft mulighed for at udpege et nyt DR-medlem, men har givet stafetten videre til Liberal Alliance, der har peget på Dennis Nørmark.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs