TV 2-journalister kræver fyresedler trukket tilbage

I et brev til TV 2's ledelse kritiserer medarbejderne på TV 2 Nyhederne, at de først i går blev informeret om dagens fyringsrunde. De kræver opsigelserne erstattet med omplaceringer.

Tilliden til ledelsen har lidt et alvorligt knæk blandt journalisterne på TV 2 Nyhederne, der i dag nedlagde arbejdet i protest over dagens fyringsrunde, der kostede 13 medarbejdere jobbet.

Ifølge Fyens.dk kritiserer medarbejderne især, at de først i går blev informeret om opsigelserne, og at det skete per mail.

"Det er under al kritik, at vi i går i en mail bliver bevidst om fyringsrunden, i en bisætning. Det er en hån overfor os som medarbejdere. Mailen skabte stor usikkerhed hos alle faggrupper, ingen vidste noget, og det er for dårligt i en så stor kommunikationsvirksomhed som vores," skriver medarbejderne fra Odense og København til nyhedsdirektør Michael Dyrby, skriver Fyens.dk.

Medarbejderne opfordrer i brevet ledelsen til at indgå forhandlinger om opsigelserne og erstatte dem med omplaceringer.

Fik ikke svar i tide

Samtidig bad de om svar fra ledelsen inden klokken 18.00 i dag, og da det ikke skete nedlagde de arbejdet.

Ifølge nyhedsdirektør Michael Dyrby fik han først beskeden kort før deadline og kunne derfor ikke nå at indgå forhandlinger, før det var for sent.

Ud over 13 opsigelser har omlægningen af nyhedsproduktionen store konsekvenser for flere øvrige ansatte, siger næstformand for TV 2 Nyhedernes medarbejderforening.

"I alt er 23 medarbejdere berørt. Otte er blevet opsagt, otte vil opleve meget store ændringer i deres arbejdsliv, seks freelancere er opsagt og én får færre timer," siger Cathrine Reiner til TV 2.

Arbejdsnedlæggelsen varer til midnat.

 TV 2-journalister nedlægger arbejdet

Dyrby: Reportere skal arbejde mere som på News

TV 2 fyrer 13 i Nyhederne 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også