MediaWatch

Sag om udlevering af råbånd når Højesteret

Procesbevillingsnævnet har sagt god for, at TV 2 Østjylland kan få prøvet en sag om udlevering af råoptagelser ved Højesteret.

En principiel sag om udlevering af råoptagelser med en gruppe unge indvandrere i Gellerupparken i Aarhus ender nu hos Højesteret, skriver TV 2 Østjylland.

Sagen udspringer af et indslag på TV 2_regionalen fra maj i år om en bandekonflikt i Aarhus, hvor flere maskerede bandemedlemmer optrådte og en af dem bl.a. viste en pistol frem og kom med trusler.

Senere ønskede Østjyllands Politi at få råoptagelserne udleveret, hvilket blev afvist af TV 2 Østjylland. Stationen fik først medhold i byretten, mens Vestre Landsret gik imod regionalstationen, der derfor søgte om at få sagen prøvet ved Højesteret.

Optagelser slettet

"Jeg er meget glad for, at denne sag nu bliver afprøvet i Højesteret. Det er en vigtig sag for både for os og for dansk presse i almindelighed. Folk skal vide sig sikre på, at hvis de udtaler sig til TV 2 Østjylland, så udtaler de sig til TV 2 Østjylland og kun til os. Det er de aftaler, vi laver, og når vi laver aftaler, så skal man kunne stole på dem," siger Peter Kramer (foto), direktør for TV 2 Østjylland.

Højesterets afgørelse vil udelukkende få principiel betydning, Peter Kramer har tidligere sagt, at de relevante råoptagelser ikke findes mere, men er slettet.

En 19-årig mand blev i august idømt en fængselsstraf på et år og tre måneder for trusler og våbenbesiddelse efter indslaget.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs