MediaWatch

DF hagler '1864' ned

Få dage før premieren på det historiske DR-drama om slaget ved Dybbøl i 1864 kalder Dansk Folkepartis værdipolitiske ordfører Pia Kjærsgaard serien for "makværk".

DR's nye dramaserie 1864, som Folketinget afsatte 100 mio. kr. i 2010, sætter sindede i kog allerede inden tv-premiere søndag.

I går mødte den massiv kritik fra en række historikere for at fordreje de historiske begivenheder, og i dag følger Dansk Folkparti trop, skriver Berlingske.

"Jeg er dybt rystet," siger Dansk Folkepartis værdipolitiske ordfører, Pia Kjærsgaard, til Berlingske efter at have set to afsnit af serien.

"Den politiserer uden skam. Nutidens politik synes at ligge Ole Bornedal mere på sinde end fortiden, og det er gået helt galt. Det er demagogi, og det er helt urimeligt over for os, der håbede på en seriøs, historisk serie, men også over for den forudsætningsløse ungdom, der får en skrupforkert historieversion."

Venstres kulturordfører, Michael Aastrup Jensen, er mindre kritisk og siger, at serien skal ses som et drama og ikke et historieforedrag, mens socialdemokraternes kulturordfører, Troels Ravn, mener serien er fremragende og kan skabe folkelig interesse for det skelsættende kapitel i Danmarkshistorien.

SF's kulturordfører, Özlem Cecik, vender kritikken den anden vej og kalder det "borgerlig kulturpolitik, når det er værst".

'1864' har premiere på søndag kl. 20.00 på DR.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs